Kestävä kehitys ja uudenlainen design – Vieser panostaa tulevaisuuteen


Kotimainen perheyritys Vieser on 70-luvulta lähtien kehittänyt laadukkaita lattiakaivoratkaisuja, joita on ajan saatossa asennettu jo 6 miljoonaan kotiin. Viime vuosina yritys on keskittynyt kattamaan yhä laajemmin erilaisia asiakastarpeita toiminnallisuuden ja hyvän designin alueilla. Toiminnan keskiössä säilyvät innovaatio, funktionaalisuus ja kestävyys. Kaikki tuotteet valmistetaan ja suunnitellaan Suomessa. 

”Asiakastarve ja siihen vastaaminen mahdollisimman hyvin muodostavat yhtälön, joka kiehtoo meitä loputtomasti”, kertoo Vieserin Toimitusjohtaja Annika Jyllilä-Vertigans. 

”Me tiedämme, että kodin rooli ihmisten elämässä on kokenut valtavan muutoksen viime vuosina. Ne tarpeet ja toiveet mitä kodille tänä päivänä asetamme ovat hyvin erilaisia kuin yrityksen toiminnan alkutaipaleella. Näihin vastataksemme meidän tuli luoda koko arvontuotantoketju uudelleen. Uudistunut yritys tarjoaa selkeää lisäarvoa designin ja sitä kautta hyvinvoinnin alueella vaikka pidämme tiukasti kiinni parhaasta toiminnallisesta asiakaskokemuksesta ja pohjalaisista juuristamme kestävään kehitykseen panostaen. Tärkeänä onnistumisen edellyttäjänä Jyllilä-Vertigans pitää myös onnistuneita yhteistyökuvioita erilaisten toimijoiden kanssa.” 

Kestävyyden kärkeen 

Kestävyys on ollut Vieserin johtotähti alusta alkaen. 70-luvulla yrityksen haaste oli löytää ensiluokkainen vaihtoehto valurautakaivoille, jotka ajan saatossa ruostuessaan aiheuttivat vesivahinkoja ja näin lyhensivät rakennusten elinkaaria. Tavoitteenamme oli pidentää rakennusten elinkaarta ja lattiakaivojen ikää älykkäällä suunnittelulla. Tätä työtä jatkamme, toteaa Jyllilä-Vertigans. 

Kestävä kehitys luodaan siis vankalle pohjalle. Tuoteportfoliosta vastaava johtaja, Janina Ollberg, kertoo työn sujuneen askel kerrallaan; muutokset ankkuroidaan henkilöstöön, ja kukin vaihe saa tarvitsemansa huomion. 

”Koska olemme pienehkö yritys, keskitymme yhteen osa-alueeseen kerrallaan. Rakennamme strategiamme huolellisesti ja teemme yhteistyötä valikoitujen ulkoisten designtoimistojen kanssa, jotka omalla erityisosaamisellaan täydentävät työtämme. Tietysti täytämme jo kaikki laatu- ja ympäristöstandardit, mutta tavoitteena on integroida kestävää kehitystä tukeva tekeminen ja valinnat koko tuotantoketjuun. Olemme aloittaneet kartoittamalla fokusalueet ja teettäneet olennaisuusanalyysin, jonka pohjalta tiekartta rakennetaan. Huomion arvoista on se, että kestävä kehitys on nostettu koko yrityksen strategian tasolla keskiöön”, Janina alleviivaa. 

Laaja verkosto 

Toimintaympäristön ja trendien syvällinen ymmärrys on siis osoittautunut menestyksen kulmakiveksi. Esimerkiksi viime vuonna Vieserin Dot-lattiakaivojärjestelmä sai kunniamaininnan Fennia Prize -designkilpailussa. Oivallukset ovat vahvistaneet Vieserin arvoperusteisia ja avoimia työtapoja sekä pohjustaneet arvokkaita kumppanuuksia niin eturivin suunnittelijoiden kuin alan innovaattorien kanssa. 

”Meillä on loistava designiin ja innovaatioihin keskittyvä verkosto. Tuotteemme ovat yksinkertaisia ja nopeita asentaa, ja niiden vaikutus ilmastoon on minimaalinen, sillä kaikki tuotantomme on edelleen Suomessa. Tällä alueella haluamme ottaa entistä suuremman roolin ja toimia aktiivisesti kestävän kehityksen puolesta, päättää Janina. 

Tutustu tarkemmin: www.vieser.fi

Jaa tämä artikkeli


Innovaatiot