Keski-Suomen syksy hemmottelee ja virkistää


Keski-Suomessa nautit sykähdyttävästä
järviluonnosta, hengähdät Maailman
Saunamaakunnan saunojen lämmössä ja
majoitut vaikkapa vanhassa pappilassa.

 

Keski-Suomessa olet keskellä Euroopan laajinta yhtenäistä järvialuetta. Maakunnan lähes 4000 järveä ja neljä kansallispuistoa sekä muut luontokohteet tarjoavat sykähdyttäviä maisemia ja mahdollisuuksia niin rauhallisiin kuin sykettä nostaviin aktiviteetteihin.

”Esimerkiksi fatbike-pyöräretki syksyisessä luonnossa on virkistävä elämys. Sähköavusteisia pyöriä voi vuokrata muun muassa Laajiksesta Jyväskylästä”, Visit Jyväskylä Regionin matkailuneuvoja Rinna Valjakka vinkkaa.

Keski-Suomessa syksyn voi toivottaa tervetulleeksi myös retkeilemällä maailmanperintökohteessa. Toinen maakunnan Unesco-kohteista, Struven ketjun mittauspiste, sijaitsee Oravivuorella Jyväskylän Korpilahdella. Noin kilometrin pituisen polun päässä odottaa kolmiomittaustorni huikeine näkymineen Päijänteelle.

Rentoudu Maailman Saunamaakunnan saunoissa

Syksyn muuttuessa yhä kirpeämmäksi on ihana kavuta lauteille saunan lämpöön ja antaa kehon ja mielen rentoutua.

”Keski-Suomi on Maailman Saunamaakunta, ja täällä voi saunoa niin perinteisissä kuin omintakeisemmissakin saunoissa”, Valjakka kertoo.

Savusaunan hämyisän pehmeässä tunnelmassa löylytellään esimerkiksi Varjolassa Laukaassa. Hankasalmella voi rentoutua vaikkapa Revontulen iglusaunassa tai Luontovireen Patina-saunassa harmaiden hirsien suojassa. Urbaanimman saunaelämyksen koet Kankaan saunassa, joka on uusi julkinen sauna lähellä Jyväskylän keskustaa. Syksyllä kutsuvat myös Peurungan ja Scandic Laajavuoren lämpimät kylpyläaltaat.

Keski-Suomesta löytyy eri tarpeisiin sopivia majoituskohteita kaupunkihotelleista erämökkeihin. Luonnon rauhassa majoitut esimerkiksi tunnelmallisessa Karkausmäen Kammarissa Kinnulassa. Samalla voit tutustua lähistöllä sijaitsevaan Salamajärven kansallispuistoon.

”HimosLomilla on vaihtoehtoja perustasoisista mökeistä aina luksushuviloihin. Elämyksellisesti majoitut esimerkiksi vanhassa pappilassa Marjoniementilalla Uuraisilla”, Valjakka kertoo.

 

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Matkailu