Kesätöistä urapolulle


HKScan on sitoutunut noudattamaan tiukkoja yritysvastuun vaatimuksia. Pysyvien työpaikkojen lisäksi yhtiö työllistää ja palkkaa yli tuhat kausi- ja kesätyöntekijää tarjoten mahdollisuuden tutustua aidosti työelämään ja toimien parhaimmillaan porttina pysyvään työllistymiseen.

Viidettä vuotta elintarvikealan ammattikorkeakouluopintojen parissa puurtava Saara Bruun on työskennellyt peräti seitsemänä kesänä HKScanin Vantaan yksikössä. “Kolme ensimmäistä kesää työskentelin ruiskuttajana mm. grillimakkaroiden valmistuksessa. Neljä kesää olen tehnyt työnjohtajan kesäsijaisuutta”, bio- ja elintarviketekniikan insinööriksi vuoden sisään valmistuva Bruun kertoo.

Hän pitää erityisesti siitä, että vastuuta ja vaikutusmahdollisuuksia on tullut lisää sitä mukaa, kun taidot, kokemus ja vastuunottokyky ovat karttuneet. “Myös palkka on todella kilpailukykyinen”, hän painottaa. Bruun pitää erittäin todennäköisenä sitä, että HKScan on myös hänen tulevaisuuden työnantajansa. “Täällä asiat toimivat sovitusti ja työyhteisössä on hyvä henki”, Bruun kiittelee.

Ensimmäistä kesää tuotannossa työskennellyt 19-vuotias Noora Palokangas kiittelee hyvää perehdytystä ja sitä, että esimies ymmärtää aloittelijan tekevän välillä virheitä. “Viihdyin yllätyksekseni erittäin hyvin, koska minut otettiin todella hyvin työyhteisöön mukaan. Oli myös mukava saada vuorotellen tehdä aamu-ja iltavuoroa. Viikonlopputöitä ei ollut lainkaan, joten pääsin hyvin näkemään kavereita ja osallistumaan kesäfestivaaleille”, Noora iloitsee. “Suosittelen kokemusta, oli hyvä olla oikeissa töissä”, tästä on varmasti hyötyä tulevaisuudessa.”

www.hkscan.com/fi/ura/avoimet-tyopaikat/

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Työelämä