Kesäinen Savonlinna hurmaa luonnollaan ja aktiviteeteillaan


Savonlinna on tunnettu upeasta luonnosta, mahtavasta maamerkistä, Olavinlinnasta sekä Oopperajuhlista. Vaikka Oopperajuhlat ovat toistamiseen peruttu, Savonlinnan odotetaan täyttyvän viime kesän tapaan lomalaisista.

Monipuolisessa Savonlinnassa vierähtää helposti viikko, jos toinenkin. Ei siis ihme, että Iltalehden lukijat valitsivat sen Suomen parhaaksi kesäkaupungiksi. Ikiaikainen saaristo- ja linnakaupunki on hurmannut matkailijoita jo vuosisatojen ajan: keskiaikainen linna keskellä kaupunkia, maailman suurin puukirkko Kerimäellä, Punkaharjun kansallismaisema, Lusto, saimaannorppa ja Saimaan risteilyt. Savonlinnan torilla nautittu lörtsy ja Saimaan tunnussävel, höyrylaivan vihellys, kruunaavat visiitin.

Lampaita, laivoja ja näyttelyitä Riihisaaressa

Vuonna 1852 rakennettu viljamakasiini on kaksikerroksinen museokohde, jossa nähdään Saimaan tarinasta koostuvan pysyvän näyttelyn lisäksi vuoden mittaan useita vaihtuvia näyttelyitä. Riihisaaren ulkoalueella voi nauttia ja rentoutua Olavinlinnan kansallismaisemaa ihaillen.

Jatkuvasti kehittyvän Riihisaaren luonto ja ympäröivä kansallismaisema ovat upeat. Museolaivalaiturissa voi ihastella höyrylaivoja, joilla järjestetään myös muutamia risteilyjä kesän aikana. Kesällä alueella asustaa lampaita, rannasta löytyy lainattavaksi soutuveneitä ja kahvilan lisäksi palvelee myös panimobaari. Olavinlinnaan ja Riihisaareen on saatavilla yhteislippuja.

”Auringonlaskuun ajoitetuilla safareilla voi norpan lisäksi bongata hyvällä tuurilla myös hirven tai majavan.”

Oravi – portti kansallispuistoihin

Viehättävä ruukkikylä Oravi on portti Linnansaaren ja Koloveden kansallispuistoihin. Kylästä löytyy vuokrahuviloita, hotelli, ravintola, kyläkauppa sekä opastusta, vuokrapalveluita ja retkiä kansallispuistoihin.

Alue on saimaannorpan kotialuetta — norpparetket ovat yksi vetonauloista. Auringonlaskuun ajoitetuilla safareilla voi päätähden lisäksi bongata hyvällä tuurilla myös hirven tai majavan.

Upeat kansallispuistot ovat melojien paratiisi, jossa reittivaihtoehtoja viikonkin reissulle on runsaasti. Moottoriveneiltä kielletyllä Kolovedellä vallitsee erämaan hiljaisuus ja suojaisan sijainnin vuoksi vesi on tyyni. Linnansaareen kuljetaan Haukiveden selän yli ja alue on henkeä salpaava satoine saarineen. Retkeilijöitä muistutetaan kunnioittamaan luontoa ja sääntöjä.

Ainutlaatuinen digielämys Retretin luolastossa

Takavuosien yksi suosituimmista taidekeskuksista, Punkaharjun Tuunansaaressa sijaitseva Saimaan taideluola Retretti on herännyt uuteen eloon. Mittavan remontin jälkeen taideluolastoon pääsee jälleen nauttimaan kulttuurista ja taiteesta.

Kesän vetonaulana toimii Kalevalan Sammon tarina, joka on ainutlaatuinen digielämys tuhansien neliömetrien luolastossa. Interaktiivinen ja toiminnallinen luolakierros sopii kaikenikäisille vierailijoille.

Kirkkaan veden ympäröimän Tuunaansaaren kulttuuripuiston luontopoluista ja ympäristötaiteesta voi nauttia osin maksutta, osa on maksullista näyttelyaluetta. Kulttuurikahvila Mutteri tarjoaa korkealaatuisia kahvilatuotteita sekä Ulkoravintola Loimu loimutulella valmistettua ruokaa. Myös upea Punkaharjun kansallismaisema on vain kivenheiton päässä.

Lisää tietoa jutussa mainituista kohteista sekä Savonlinnan seudun muista kohteista löydät osoitteesta: visitsavonlinna.fi

Jaa tämä artikkeli


Lifestyle