Koirakuumetta? Uusi verkkokurssi auttaa harkinnassa


”Kurssin sisällöt tuovat esille, että koiran mukana tulee kokonainen elämäntapa. Siihen on oltava valmis sitoutumaan koko koiran elinajaksi eli jopa 15 vuodeksi”, sanoo Suomen Kennelliiton projektikoordinaattori Kaisa Huttunen.

Eri rodut ovat kehittyneet hoitamaan erilaisia tehtäviä. Ne vaikuttavat koiran käyttäytymistarpeisiin ja siihen, mitä koira tarvitsee voidakseen hyvin. Moni innostuu tietystä rodusta, kun on nähnyt kivan koiran.

”Ulkonäön sijaan rodun valinnassa on olennaista rodun käyttötarkoitus ja sen sopivuus omaan elämäntyyliin”, Huttunen painottaa.

Esimerkiksi liian vähäisestä liikunnasta johtuva häiriökäyttäytyminen, omistajan taitoihin nähden turhan vaativa luonne tai työläs turkki kun voivat viedä ilon koiran kanssa elämisestä.

Kuva: Vessi Hämäläinen

Artikkeleiden ja videoiden lisäksi kurssilla on käytännönläheisiä tehtäviä. Testien kautta tutustutaan luotettavan koiratiedon lähteisiin ja kokeillaan viikko koira-arkea. Kurssilla myös lasketaan, kuinka paljon koiran omistamiseen menee rahaa koko sen elinaikana.

”Ensimmäistä koiraa hankkivalle saattaa tulla yllätyksenä, että pennun ostohinta on vain murto-osa koiran kokonaiskustannuksista. Kun tietää, mitä koiranpito maksaa ja paljonko se sitoo ajallisesti, pystyy tekemään vastuullisemman päätöksen lemmikin hankkimisesta tai hankkimatta jättämisestä”, Huttunen sanoo.

TULEEKO MEILLE KOIRA? -KURSSI löytyy Kennelliiton verkko-oppimisympäristö Digitassusta (digitassu.fi). Lisäksi Kennelliiton Hankikoira.fi -sivustolta löytyy rotuyhdistysten tuottamaa tietoa

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Kehittyvä Suomi