Kempowerin kansainvälinen liiketoiminta kovassa nosteessa


Sähköautojen, -bussien ja raskaan kaluston skaalautuvien pikalatureiden kysyntä on kasvanut niin hurjasti, että lahtelaisen Kempowerin tehtaalle palkataan jälleen lisää porukkaa. Norjan, Ruotsin ja Keski-Euroopan vienti on vetänyt jo jonkin aikaa vauhdilla, nyt on liittynyt mukaan myös Euroopan ulkopuolisia maanosia merkittävine globaaleine toimijoineen. 

Kaikenlaisen sähköisen liikennöinnin voimakas kasvu maailmalla on lisännyt skaalautuvaa pikalataustarvetta. Enää ei puhuta vain sähköautoista tai bussivarikoista vaan yhtä lailla veneiden pikalatauspisteistä laiturilla tai maan uumenissa liikkuvista kaivosajoneuvoista. 

Toimintavarmuus huippuluokkaa 

”Latauslaitteemme toimivat varmasti rankoissakin sääolosuhteissa pohjoisen talvissa tai vaikkapa Chilen kaivoksissa. Meillä on mm. Pohjois-Amerikan turvallisuushyväksynnät”, kertoo Kempower Oy:n toimitusjohtaja Tomi Ristimäki. 

”Uniikki valttimme on, että toimitamme skaalautuvia latauspisteitä helposti linkitettävinä ilman järeää keskusyksikköä. Silti sähköä voidaan jakaa älykkäästi ja dynaamisesti ajoneuvokohtaisesti kulloistenkin tehovaatimusten mukaisesti”, hän lisää. 

Sähköiset kaivokset, huoltoasemat sähkölatauskentiksi 

”Skaalautuva, helposti päivitettävä pikalatausjärjestelmä mahdollistaa maltilliset alkuinvestoinnit sekä järkevät lisäinvestoinnit. 

Se taipuu yhtä hyvin niin tiheästi rakennettuihin kaupunkeihin, huoltoasemille, ostoskeskuksiin, bussivarikoille kuin vaikkapa kaivoksiin. Juuri kaivostoiminnan sähköistyminen etenee nyt vauhdilla. Esimerkiksi Kanadassa on jo avattu ensimmäisiä uusia täyssähkökaivoksia”, Ristimäki sanoo. 

Tuoteportfolio taipuu moneen 

Samalla tuoteportfoliolla Kempower voi sähköistää mitä erilaisimpia lataustarpeita. Sen modulaarisia satelliittilatausjärjestelmiä löytyy mm. Pohjoismaiden suurimmalta bussivarikolta Malmöstä sekä esimerkiksi Norjasta johtavilta huoltoasemaketjuilta. Isoja sopimuksia allekirjoitetaan parhaillaan kauempanakin. 

”Esimerkiksi polttoainejakeluasemia muunnetaan jatkossa sähköautolatauskentiksi eri puolilla maailmaa meidän järjestelmillämme”, Ristimäki vinkkaa. 

Kaikenlaisessa ajoneuvolatauksessa kaksi tekijää nousevat ylitse muiden: nopeus ja helppous. 

”Nopeus myös siinä suhteessa, että vierekkäin lataukseen jätetyt erikokoiset ajoneuvot voidaan ladata samassa ajassa täyteen. Helppous siinä, että QR-koodilla kännykästä näkee lataustilanteen”, Ristimäki konkretisoi. 

Sähköautoilun voimakkaat kasvutavoitteet on kirjattu monen myös EU:n ulkopuolisen valtion lähitavoitteisiin – mm. Yhdysvaltain presidentti Biden julkisti loppukesästä tavoitteen saada kasvatettua sähköautojen myyntiä 50 % vuoteen 2030 mennessä. 

”Sähköautoilu tulee olemaan vallitseva trendi, mikä näkyy jo autovalmistuksessa. Sähköautojen markkinanäkymät ovat erittäin positiivisia mutta näkemyksemme mukaan silti liiankin varovaisia”, Ristimäki summaa.

kempower.com

Jaa tämä artikkeli


Business NOW