Kemin Satama valmistautuu kasvuun


Metsäteollisuus käy nyt täysillä. Selluloosaa, paperia ja kartonkia viedään paljon. Pohjoisten kaivosten kupari- ja nikkelirikasteet kulkevat meidän kauttamme”, Kemin Satama Oy:n talous- ja markkinointipäällikkö Hannu Tikkala kertoo.

Satama odottaa kasvun jatkuvan, sillä Metsä Group suunnittelee miljardiluokan biotuotetehdasinvestointia Kemiin. Satamaa kehitetään määrätietoisesti. Vireillä on hakemus väylän syventämisestä kymmenestä metristä 12:een metriin.

“Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kun nyt meille voi tulla alus 25 000 tonnin lastin kanssa, jatkossa lastia mahtuisi 50 000 tonnia. Väylän syventäminen mahdollistaisi huomattavasti nykyistä tehokkaammat kuljetukset”, Tikkala painottaa.

Olemme mukana Kuljetus – Logistiikka messuilla Helsingin Messukeskuksessa 9.-11.5.2019 osastolla 3b30.

Tikkala sanoo, että he kuuntelevat herkällä korvalla asiakkaiden tarpeita. “Olemme keskisuuri toimija, mutta meillä on aikaa ja kapasiteettia.”

Ajoksen satama-alueella on maata 46 hehtaaria ja sinne voidaan tarvittaessa rakentaa yritysten tarpeisiin esimerkiksi tuotevarastoja.

Satamassa on neljä laituria ja 11 aluspaikkaa sekä öljysatama. Kuuden miljoonan euron laituriremontin viimeinen osa valmistuu vuoden loppuun mennessä.

www.portofkemi.fi/

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Kuljetus ja Logistiikka