Kela tarjoaa merkityksellistä työtä IT-ammattilaisille


Kela rakentaa toimintavarmoja ja edistyksellisiä hyvinvoinnin IT-ratkaisuja. Tekemisessä näkyy vahva osaaminen, tiivis yhteistyö ja uudistuvat toimintatavat. 

Kelan IT-palveluissa työskentelee noin 750 ammattilaista. Digitaalisten palveluiden IT-yksikössä ryhmäpäällikkönä työskentelevä Mervi Kukkonen vastaa mm. osaamisen systemaattisesta ja jatkuvasta kehittämisestä yksilön omat intressit ja potentiaali huomioiden. Kukkonen antaa tästä esimerkin: ”Omien ryhmäläisteni työtehtäviin on kirjattu, että viisi prosenttia työajasta käytetään itsensä kehittämiseen. Yksinkertaisimmillaan se on ammattikirjallisuuden lukemista työajalla. Näissä töissä on jopa velvollisuus kehittyä, koska osaamiseen kohdistuu jatkuvasti muutospaineita.” 

Käytännössä järjestelmätyö on eri osaajien tiivistä yhdessä tekemistä. Konstantin Hyppönen työskentelee arkkitehdin roolissa Kelan tietopalveluissa. ”Määrittelen työssäni, mitä tietoja järjestelmissä käsitellään, mihin suurempaan kokonaisuuteen se liittyy ja mitä vaatimuksia muualta tulee kehittämiselle. Arkkitehti ei liimaa jokaista laattaa seinään vaan kertoo muille, mihin laatat laitetaan”, Hyppönen kuvaile rooliaan. 

Hyppönen tuli Kelalle vuonna 2011 kehittämään rajat ylittävää reseptiä ja muita Kanta-palveluita. ”Harva tietää, että meillä on runsaasti mielenkiintoista kansainvälistä yhteistyötä. Olen myös mukana kehittämässä EU:n laajuista sähköisten terveydenhuollonjärjestelmien standardointia.” 

Merkityksellisyyttä työhön tuo myös tekemisen pitkäjänteisyys: ”Työ ei lopu järjestelmien toimittamiseen vaan jatkamme sitä ylläpidolla ja jatkokehittämisellä. Me kehitämme hyvinvointia lisääviä järjestelmiä suomalaisille, mikä tekee työstämme merkityksellistä ja motivoivaa”, Hyppönen ja Kukkonen näkevät. 

Työn puitteet ovat Kelassa kunnossa. Varsinainen työnteko onnistuu joustavasti ja työsuhde-edut ovat moninaisia. 

”Mahtava esimerkki joustosta omalla kohdallani on ollut se, että sain pitää saman työnkuvan muuttaessani aikoinaan Jyväskylästä Kuopioon. Muutenkin etätöitä voi tehdä tarpeen mukaan ja esimerkiksi Kanta-porukka työskentelee maantieteellisesti eri puolilla Suomea”, Hyppönen valottaa. 

Kelalla on kattava työterveyshuolto, johon kuuluu esimerkiksi hammashoito ja monet erikoislääkäripalvelut. ”Moni arvostaa myös lounasetua. Meillä on myös pitkät lomat: esimerkiksi 15 vuoden työkokemuksella lomia kertyy 38 päivää vuodessa eikä lauantaita lasketa meillä lomapäiväksi”, Kukkonen lisää.

Sovelluskehittäjien kommentteja: 

”Meillä on koossa todella osaava tiimi, aivan huippuporukka. Tekemisessä on vapautta, ja on tosi virkistävää tehdä työtä uusilla teknologioilla.”

”Kelassa on toimiva ja ammattitaitoinen IT-työyhteisö, jossa sovelletaan ketteriä jajoustavia toimintamalleja. Keskinäisen avun ja tuen saaminen on huippuluokkaa.”

Lue lisää: www.kela.fi

 

Jaa tämä artikkeli


Bisnes Talous ja johtaminen