Kela tarjoaa merkityksellistä työtä erinomaisissa puitteissa ICT-ammattilaisille


Kela kehittää Suomeen parempaa hyvinvointia vastaamalla kymmenien sähköisten etuus-järjestelmien kehittämisestä. Kela on omavarainen ICT-talo, joka työllistää yli 600 alan ammattilaista.

”Me kehitämme hyvinvointia lisääviä järjestelmiä suomalaisille, mikä tekee työstämme merkityksellistä ja motivoivaa”

Yksi heistä on Konstantin Hyppönen, joka työskentelee arkkitehdin roolissa Kanta-palveluissa. ”Määrittelen työssäni, mitä tietoja järjestelmissä käsitellään, mihin suurempaan kokonaisuuteen se liittyy ja mitä vaatimuksia muualta tulee kehittämiselle. Arkkitehti ei liimaa jokaista laattaa seinään vaan kertoo muille, mihin laatat laitetaan”, Hyppönen kuvaile rooliaan.

Hyppönen tuli Kelalle vuonna 2011 kehittämään rajat ylittävää reseptiä. ”Harva tietää, että meillä on runsaasti mielenkiintoista kansainvälistä yhteistyötä. Olen myös mukana kehittämässä EU:n laajuista sähköisten terveydenhuollonjärjestelmien standardointia.”

Sovelluskehitysyksikössä esimiehenä työskentelevä Mervi Kukkonen vastaa roolissaan mm. organisaation osaamisen systemaattisesta ja jatkuvasta kehittämisestä yksilön omat intressit ja potentiaali huomioiden. Kukkonen antaa tästä esimerkin: ”Omien ryhmäläisteni työtehtäviin on kirjattu, että viisi prosenttia työajasta käytetään itsensä kehittämiseen. Yksinkertaisimmillaan se on ammattikirjallisuuden lukemista työajalla. Näissä töissä on jopa velvollisuus kehittyä, koska osaamiseen kohdistuu jatkuvasti muutospaineita.”

Työn puitteet ovat Kelassa myös kunnossa. Varsinainen työnteko onnistuu joustavasti ja työsuhde-edut ovat moninaisia.

”Mahtava esimerkki joustosta omalla kohdallani on ollut se, että sain pitää saman työnkuvan muuttaessani aikoinaan Jyväskylästä Kuopioon. Muutenkin etätöitä voi tehdä tarpeen mukaan ja esimerkiksi Kanta-porukka työskentelee maantieteellisesti eri puolilla Suomea”, Hyppönen valottaa.

Kelalla on myös kattava työterveyshuolto, johon kuuluu esim. hammashoito ja monet erikoislääkäripalvelut. ”Moni arvostaa myös maksutonta lounasetua toimipisteissä. Meillä on myös pitkät lomat: esimerkiksi 15 vuoden työkokemuksella lomia kertyy 38 päivää vuodessa eikä lauantaita lasketa meillä lomapäiväksi”, Kukkonen lisää.

Merkityksellisyyttä työhön tuo myös tekemisen pitkäjänteisyys: ”Työ ei lopu järjestelmien toimittamiseen vaan sitä jatketaan ylläpidolla ja toiminnallisuuksien kehittämisellä. Me kehitämme hyvinvointia lisääviä järjestelmiä suomalaisille, mikä tekee työstämme merkityksellistä ja motivoivaa”, Hyppönen ja Kukkonen summaavat.

Sovelluskehittäjien kommentteja:

”Mielestäni Kelassa on parasta valinnanvapaus; Kela tarjoaa useita erilaisia työskentelyvaihtoehtoja, ja henkilökohtaiset menot/asiat on helppo hoitaa ilman että työt kärsivät. Täällä työntekijä on ihminen – verrattuna usein yksityisen alan tilanteisiin.”

”Kelassa on toimiva ja ammattitaitoinen ICT-työyhteisö, jossa sovelletaan ketteriä ja joustavia toimintamalleja. Keskinäisen avun ja tuen saaminen on huippuluokkaa.”

Lue lisää: https://www.kela.fi/

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli IT