Keittiön pitää olla toimiva ja viihtyisä


Keittiöremontin sudenkuopat pystyy välttämään hyvän suunnittelijan avulla. Hankkiessasi laadukkaan Parma-keittiön Powerilta saat veloituksettoman suunnittelun. Parma-keittiöt on helppo asentaa, mutta halutessaan Powerilta saa asennusyhteistyökumppanin laadukkaan asennuksen sovitulla hinnalla. Ennen kaikkea saat keittiön, jossa koko perhe viihtyy ja voimaantuu! 

Keittiö on monitoimipaikka, jossa ruoan laiton lisäksi tehdään etätöitä, lasten läksyjä ja istutaan iltaa. ”Pehmeät vihreän ja harmaan värisävyt ja puun lämmin olemus työtasoissa ovat palaamassa keittiöihin”, kertoo Katja Grönros-Seppänen Power Laajalahden keittiösuunnittelusta. 

Parma-keittiö on Suomessa hyvin tunnettu keittiö, jonka suosio on pitänyt pintansa yli 50 vuotta laadukkuutensa, kestävyytensä ja toimivuutensa ansiosta. ”Keittiön pitää olla toimiva ja juuri oman perheen tarpeiden ja tyylisuunnan mukaan toteutettu. Näin arkielämä helpottuu ja sujuvoituu ja keittiössä aidosti viihtyy. Ruokaa on paljon mukavampi laittaa, kun on nykyaikaiset laitteet ja toimivat, tarkoituksenmukaiset säilytystilat”, Katja vahvistaa. 

Realistinen budjetti, ammattilaissuunnittelu 

Mikä on tärkeintä huomioida, kun keittiöremonttikärpänen puraisee? ”Budjetti ja suunnittelu”, Katja vastaa epäröimättä ja lisää: ”Isoja keittiöremontteja ei tehdä kovin usein. Keittiösuunnittelussa on tärkeää huomioida perheen tilanne ja tarpeet sekä toimintojen sijoittelun lisäksi riittävän hyvä valaistus.” 

Ammattilaissuunnittelija osaa opastaa, mistä kaikesta keittiöremontin hinta muodostuu ja näin valmistaa asiakasta realistiseen budjetointiin. ”Tärkeimpiin kohtiin kannattaa panostaa ja jos rahaa jää, sitten voi lisätä kivoja luksusjuttuja. Keittiöremonttien hintahaitari vaihtelee pintakohennuksesta täysiin uudistuksiin. Kerralla koko keittiön uudistaminen antaa mahdollisuuden toimintojen muuttamiseen sekä esimerkiksi samanaikaisesti toteutettavaan lattiaremonttiin”, Katja vinkkaa. ”Myös keittiöremontin aikataulut on hyvä käydä läpi. Täysremontti vie käytännössä pari viikkoa.” 

”Keittiösuunnittelussa on tärkeää huomioida perheen tilanne ja tarpeet sekä toimintojen sijoittelun lisäksi riittävän hyvä valaistus” 

Remontin vaiheet yksissä käsissä 

Kun budjetointi ja suunnittelu on saatu tehtyä, puretaan vanha keittiö. Sitten seuraa pintojen tasoitukset ja pohjatyöt. Uuden keittiön rungon asennus käy nopeasti mutta kaapistojen viimeistely ja kodinkoneiden asennus ja integrointi sekä sähkö- ja putkiasentajien käynnit ottavat oman aikansa. ”Kun keittiöremontti tilataan Powerilta, kaikki asennusvaiheet hoidetaan keskitetysti kauttamme. Asiakkaan ei tarvitse soitella asentajien perään. ”Asennusyhteistyökumppanimme hoitaa keskitetysti koko asennuksen, sähkö- ja putkiasentajia myöten”, Katja kertoo. 

Saareke vai aamiaiskaappi? 

Keittiöiden neliöt sekä se, onko keittiö erillinen vai osa avointa tilaa määrittää usein, käytetäänkö integroituja kylmäkalusteita ja sijoitetaanko tilaan saareke. ”Saareke on pitänyt meillä pintansa, jos vain tila sen asentamisen sallii. Upotettu liesitaso integroituine liesituulettimineen ja kokkauspiste saarekkeessa ovat nostaneet suosiotaan, sillä silloin kokkaaminen voi tapahtua niin, ettei ruoanlaittajan tarvitse olla selin muuhun porukkaan”, Katja kertoo. 

Aamiaiskaappi on suosittu, kun keittiö- ja ruokailutilat ovat osa yhtä avointa tilaa. ”Aamiaiskaappiin saa mukavasti piiloon leivänpaahtimen, vedenkeittimen ja muut pienlaitteet. Muutoinkin kaappien sisällä on tapahtunut paljon uudistuksia, jotka helpottavat tavaroiden ja ruokatarvikkeiden esiin ottamista”, Katja lisää. 

Keittiö on merkittävä tekijä asunnon kokonaisarvossa ja siksi sen suunnitteluun ja remontointiin kannattaa panostaa. ”Ammattilainen osaa ehdottaa, millaiset toiminnot helpottavat arkea, miten huomioidaan riittävästi vaikka nykyiset jätteiden lajitteluvaatimukset ja mihin asioihin kannattaa panostaa, jotta keittiö säilyttää arvonsa mahdollisimman pitkään”, Katja pohtii ja lisää lopuksi: ”Ja erityisesti näinä aikoina kaipaamme pehmeyttä ja luonnonmukaisuutta.” 

Tutustu Parma-keittiökatalogiin Powerin nettisivuilla power.fi/keittiö 

Jaa tämä artikkeli


Vapaa-aika