Kehittyville asuinalueille rakennettavat YIT:n kohteet herättävät runsaasti kiinnostusta


YIT panostaa Turun seudulla asuinalueisiin, joissa yhdistyvät hyvä sijainti ja mahdollisuus ympäröivästä luonnosta nauttimiseen. Uusia kohteita rakentuu esimerkiksi Turun Pääskyvuorenrinteeseen ja Fabriikin alueelle sekä Naantalin merellisiin maisemiin, myös Kaarinaan on tarkoitus rakentaa tulevina vuosina uusia asuintaloja. 

Turun Pääskyvuorenrinne on kovaa vauhtia rakentuva, täysin uusi asuinalue. YIT:n kohteista ensimmäinen, Pääskynpesä, valmistui viime vuoden joulukuussa, ja asukkaat ovat päässeet jo muuttamaan sisään. Alue kiinnostaa erityisesti luonnonläheisen sijaintinsa vuoksi. 

”Kotiovelta pääsee suoraan luontoon, kävelypoluille ja pururadalle. Kun rakentaminen alueella saadaan valmiiksi, tulee Pääskyvuorenrinne olemaan rauhallinen asuinpaikka”, kuvailee asuntomyyntipäällikkö, LKV, Maarit Virkkunen. 

Rakennuttajapäällikkö Antero Mäkelän mukaan alue on poikkeuksellinen, koska aivan ruutukaavan kupeeseen saadaan vain harvoin täysin uusia alueita. 

”Uutta on myös se, että kaupunki on rakentanut alueella jo etukäteen perusinfran, joten esimerkiksi kadut ja valaistus ovat valmiiksi kunnossa”, hän toteaa. 

Pääskynpesä on osoittautunut ennakkomarkkinoinnista lähtien hyvin suosituksi, sen 42 asunnosta vain muutama on enää myymättä. Suunnittelun tukena on toiminut ennakkokysely, jonka avulla saatiin tietää potentiaalisten ostajien toiveita 

”Uskalsimme tämän takia toteuttaa myös väljempiä kaksioita ja kolmioita, tiesimme jo etukäteen, että niille löytyy kysyntää”, Mäkelä kertoo. 

Tällä hetkellä YIT odottaa seuraavan kohteen, Pääskymetsän, rakennuslupaa. Kohteesta on tarkoitus tulla ensimmäisen talon kanssa lähes identtinen. Samalle tontille rakennetaan vielä kolmas kohde, Pääskylehto. 

Kolme taloa jakavat yhteisen pihakannen, jonka alle sijoittuvat yhtiöiden autohallipaikat. Kannen päälle tulee talojen yhteinen piha-alue, jonne saadaan oleskelupaikkoja, liikuntavälineitä ja tilaa esim. istutuslaatikoille. 

Kulttuuria ja kätevät yhteydet Fabriikissa 

VR:n entiselle konepaja-alueelle, Turun keskustaan rakentuu omaleimainen Fabriikin alue. YIT:n hankkeista kuusi taloyhtiötä ovat jo saaneet uudet asukkaat, rakenteilla on nyt neljä yhtiötä ja vielä kahdelle haetaan rakennuslupaa. Tällä hetkellä YIT rakentaa alueella korttelissa 29, piakkoin olisi toiveena päästä kehittämään myös seuraavaa korttelia 30. Alueen kehitys eteneekin vauhdilla. 

”Sijainti on erinomainen ja Logomon silta on vielä lisännyt saavutettavuutta. Moni arvostaa myös alueen kulttuuritarjontaa”, Mäkelä kertoo. 

Tällä hetkellä alueella myydään asuntoja As Oy Turun Fabriikin Fionasta, joka valmistuu tämän vuoden syyskuussa. 

”Fionassa on kuitenkin enää vain muutama asunto myynnissä, yhtiö on ollut todella suosittu. Seuraavaksi toivomme saavamme ennakkomarkkinointiin Fridan, mahdollisesti tänä keväänä”, Virkkunen kertoo. 

Fabriikin alueelle on tulossa myös puistoalue, Tenderinpuisto, Logomon edustalle. Esimerkiksi osasta nyt myynnissä olevan Fionan asunnoista aukeaa tulevaisuudessa kauniit näköalat puistoon. Puisto on kaupungin yleisellä alueella, mutta se on siirtynyt maankäyttösopimuksella alueelle rakentavien taloyhtiöiden toteutettavaksi. 

Naantali ja Kaarina vetävät uusia asukkaita 

Turun ulkopuolellekin rakentuu vetovoimaisia uusia kohteita. Naantaliin Humaliston alueelle sataman kupeeseen on toteutettu jo neljä yhtiötä ja mahdollisuuksia on rakentaa vielä 5–6 yhtiötä lisää, noin yhden taloyhtiön vuosivauhtia. Rakentuvista asunnoista on pääsääntöisesti merinäköala. 

”Ensimmäisenä ennakkomarkkinointiin saadaan taloyhtiö Luotsi. Naantalin vanhakaupunki ja vierasvenesatama ovat aivan rakentuvien kohteiden tuntumassa Myös luonto on lähellä niin maalla kuin merellä”, Virkkunen kuvailee. 

Kohteisiin rakentuu myös isohkoja, yli sadan neliön perheasuntoja. Yhtiön parvekkeetkin ovat reilunkokoisia. Ainutlaatuiset asunnot ovat jo nyt olleet hyvin kysyttyjä. YIT haluaa kuulla asiakkaiden tarpeita ja toiveita, verkkosivujen ennakkokyselyyn vastaamalla voi vaikuttaa rakennettaviin asuntoihin. Kysely löytyy osoitteessa yit.fi/kuparilaakso. 

Yhtenä tärkeänä YIT:n tulvaisuuden kohteena suunnitelmissa on Kaarinan Piispanlammen alue, joka on tällä hetkellä kaavoituksessa. Erittäin hyvä sijainti, lyhyt matka Turkuun, toimivat yhteydet ja kattavat palvelut tekevät siitä monelle ostajalle kiinnostavan vaihtoehdon. 

”Ajatuksenamme on päästä rakentamaan näitä kohteita vuonna 2023. Alueelle on näillä näkymin tulossa noin 16 000 km2 rakennusoikeutta, joka jakautuu 7–8 talon välille. Hanke toimii jatkumona Mallaskadun taloille”, Mäkelä kertoo. 

Mahdollisuuksia omannäköiselle kodille 

Me YITllä haluamme tarjota henkilökohtaista palvelua ja olla myös apuna suunnittelemassa juuri asiakkaalle omannäköistä kotia. Asiantuntijamme on apuna materiaalivalinnoissa ja mahdollisissa muutostöissä. 

Lisäapuna suunnittelussa toimii YIT Plus Studio -palvelu, jossa näkee uuden kotinsa 3D-mallinnuksena ja voi testata mm. erilaisia sisustusmateriaaleja ja huonekaluja. 

”Haluamme antaa mahdollisuuden siihen, että kodista tulee varmasti sopiva”, Virkkunen summaa. 

Tutustu tarkemmin: www.yit.fi

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi