Kauttuan Ruukinpuisto yllättää monipuolisuudellaan


Alvar Aallon kädenjälkeä arkikodeissa, design-löylyjä ja historiallista tunnelmaa –kaikkea tätä  ja paljon muuta on tarjolla kompaktissa Kauttuan Ruukinpuistossa. 

Yli 300 vuotiaan Kauttuan Ruukinpuiston alue on todella kokemisen arvoinen: kauniit rakennukset ovat uskomattoman hyvässä kunnossa ja moniin niistä pääsee sisälle tunnelmaa aistimaan. Ruukkialue käsittää mm. näyttelyitä, putiikkeja, ateljeita, ravintoloita, kahviloita, saunoja ja majoitustiloja. ´Hyvin varjeltu salaisuus´ lähti aukeamaan viime kesänä ja hyvä kello on kuulunut kauas. 

”Meillä on kesällä paljon erilaisia näyttelyitä mm. Rauman taidemuseon kanssa tehtävän yhteistyön seurauksena”, kertoo Euran kunnasta Yrittäjyyttä Ruukinpuistoon -hankkeen vetäjä Sari Lehtimäki-Kataja. 

Euran Kauttuan ruukkia. Kuva: Tomi Glad / Glad Media Oy

Alvar Aallon Terassitalo, Kauttuan Jokisauna 

Kauttuassa on paljon arkkitehtuurihelmiä. Moni yllättyy päästessään Ruukinpuistossa kokemaan vähemmän monumentaalista Alvar Aaltoa. ”Meillä on arjen Alvar Aaltoa eli hänen suunnittelemiaan koteja eniten koko Suomessa. Täällä voi juhlia ja majoittua Aallon suunnittelemassa rakennuksessa, ostaa hänen suunnittelemiaan huonekaluja ja myös saunoa aidossa design-saunassa kosken partaalla. Aino ja Alvar Aallon piirtämä Jokisauna on Suomen ainoa yleisön käytössä olevan Aallon suunnittelema sauna- ja pesularakennus.” 

Citynomadi -kännykkäsovelluksella voi jo ennakkoon suunnitella kohdevierailujaan, mutta kannattaa jättää aikaa myös yllätyksellisille pikkuvisiiteille kuten vaikkapa Ruukin Sydämen herkkukahvilakäynnille. Paikalle pääsee helposti autolla ja parkkialueelle on helppo pysäköidä. ”Monet kohteistamme sopivat myös kulkuesteisille”, Sari vinkkaa. 

Lumoava Kauttuan Ruukinkartano 

Myös isommille kokous- ja juhlaseurueille Ruukinpuisto on inspiroiva alue. ”Kokous-, ruokailu- ja majoitusvaihtoehdot ovat hurmaavia, lähiruoka-catering – ja ala carte mitä maukkainta ja erilaiset torit ja markkinatapahtumat tuovat mukavan lisän tunnelmaan. Alueen todella mielenkiintoiseen historiaan voi tutustua vaikka opastetulla kävelykierroksella”, Sari vinkkaa ja lisää: ”Myös nykytaidetapahtuma Rauma Triennale laajenee tänä kesänä Kauttuan Ruukinpuistoon.” 

Euran Kauttuan ruukkia. Kuva: Tomi Glad / Glad Media Oy

Kotimaan historiastamme kannattaa Kauttuan Ruukinpuistossa vierailemalla napsia mukaansa käsin kosketellen ja tunnelmasta nautiskellen roppakaupalla aitoja, uniikkeja kesämuistoja. Ne tuottavat iloa pitkään. 

Lue lisää: ruukinpuisto.fi

Jaa tämä artikkeli


Kesä Suomessa