Kaupunkilomalle lompsis!


Paras kesäkierros kulkee etelä-karjalaisen kaupunkikulttuurin maisemissa Saimaan aaltojen tahtiin. 

Kauniin suomalaisen luonnon ja maamme suurimman järven syleilyssä odottavat upeat kesäkaupunkikohteet Imatra ja Lappeenranta. Lappeenrannan ja Imatran seutu tarjoaa hienoja nähtävyyksiä ja aktiviteetteja laidasta laitaan. Saimaan valloituksen voi tehdä molemmista kaupungeista käsin risteillen, omatoimisesti esimerkiksi kanootilla tai pyöräillen saaristoreitin etappeja. 

Hetken hengähdystauko onnistuu vaikkapa Lappeenrannan sataman puistonpenkillä jätskiä herkutellen tai ihastellessa suurta hiekkalinnaa. Tai sitten lompsitaan torille nauttimaan etelä-karjalaisesta vieraanvaraisuudesta. Vety- ja Atomi-piirakoita unohtamatta! 

Nähtävyydet vailla vertaa 

Imatrankosken jylinää kuunnellessa mieli lepää ja asettuu lomataajuudelle. Jylhänä pauhaavan Imatrankosken kuohut luovat sadunomaisen tunnelman ja vierailu paikan päällä on mieleenpainuva kokemus. Imatrankoski on Suomen vanhin matkailunähtävyys, joka on houkutellut matkailijoita jo satojen vuosien ajan. 

Vuoksen kosken kupeesta nouseva Imatran Valtionhotelli sijaitsee kansallismaisemassamme Imatran keskustassa ja tarjoaa historialliset puitteet vierailulle. 

Lappeenrannan linnoitus ja satama ovat kaupungin vetonauloja. Idyllinen kaupunkimiljöö henkii historiaa Ruotsin vallan ajalta. Linnoituksen vanhoilla raunioilla voi viettää piknikkiä tai nauttia lomapäiväänsä kahvilassa istuen. Alueella on useita kahviloita, museoita, pieniä putiikkeja ja kesäteatteri. Jos haluat maistaa Suomen parasta kahvia, sekin onnistuu, sillä kahtena vuotena Suomen parhaaksi kahvilaksi valittu Satamatie 6 sijaitsee linnoitusniemen kärjessä. 

Kesäfiilistä ja lähilomailua 

Etelä-Karjalassa odotetaan lämmintä ja vilkasta matkailukesää. Kylpylät kasvattavat suosiotaan suomalaisten matkailijoiden keskuudessa ja kaupungeista löytyykin isot ensiluokkaiset kylpylät. 

Alueelta löytyy myös useita saunoja kenelle tahansa löylyä kaipaavalle. 

Lappeenrannan satama on hyvän kesäfiiliksen raitti kahviloineen ja ravintoloineen. Kesäkuun alussa sataman rantaan nousee valtava hiekkalinna, jonka tämän vuoden teemana on luonto. Mainio kohde kenelle tahansa, rauhalliselle kävelyhetkelle tai lapsiperheille, jos alueen pomppulinna kiinnostaa. 

Saimaan rannalla ja aalloilla 

Sekä Imatralta että Lappeenrannasta voi hypätä risteilylle idylliselle Saimaalle. Omalla veneellä voi seikkailla itsenäisesti noin 15 000 saaren labyrintissä ja jokamiehen oikeus mahdollistaa yöpymisen useissa saarissa. Oman retken voi tehdä myös melomalla tai opastetulla kajakkikierroksella. Molempien kaupunkien satamat palvelevat kesäelämyksiä hakevia lähimatkailijoita vuokraus- ja retkipalveluineen. 

Saimaan risteilyillä pääsee matkustamaan muihinkin kaupunkikohteisiin, joten koettavaa ja valittavaa riittää. 

Historiallisista kohteista kiinnostuneille suositellaan Ilkonsaarta, missä voi tutustua ortodoksikirkon tsasouna-rukoushuoneisiin. Tähän ainutlaatuiseen saareen järjestetään kesäisin laivaretkiä parin tunnin tutustumista varten. l 

Tutustu Lappeenrannan ja Imatran seudun matkailupalveluihin goSaimaa-sivustolla, https://gosaimaa.com

Täydellinen lomapäiväni 

”Aloittaisin päiväni risteilyllä Saimaalle ja nauttisin auringonpaisteessa. Risteilyn jälkeen söisin jollakin satama-alueen terassilla, josta siirtyisin saunomaan. Minun saunaelämykseeni kuuluisi rentouttava turvenaamio. Saunan jälkeen siirtyisin linnoituksen valleille katselemaan auringonlaskua. Se olisi ihana, täydellinen kesäpäivän vietto nykyisessä kotikaupungissani.” 

Näin kertoo Riina Helppi-Kurki, alkuperäinen ivalolainen, joka muutti iloiseen Etelä-Karjalaan ensin opiskelemaan ja lopulta työpaikkakin löytyi seudulta. Hän on asunut Lappeenrannassa nyt noin 15 vuotta ja työskentelee goSaimaa Oy:n projektipäällikkönä. 

Riina Helppi-Kurki projektipäällikkö goSaimaa Oy 

TOP 3 NÄHTÄVYYDET 

  • Imatrankoski 
  • Saimaan kanava 
  • Kummakivi 
Jaa tämä artikkeli


Matkailu Vapaa-aika