KATON MONET ROOLIT


Yksi mielenkiintoisimmista projekteista on ollut Amos Rex -museon kattona toimiva pihakansi, joka ilahduttaa helsinkiläisiä kesäolohuoneena. 

Bitumi-, pelti-, tiili-, aurinko- ja viherkatoista sekä pihakansista tunnettu KerabitPro on laajentanut palveluaan kattoelementteihin. Modernilla katolla tuotetaan sähköä ja parhaimmillaan suojataan koko tonttia rankkasateiden aiheuttamilta tulvilta. 

Aivan kuten mittatilauspuvun kanssa ei käytetä mainoslippistä, rakennuskaan ei sytytä sammaloituneella tiilikatolla – suojaustehosta puhumattakaan. ”Vesikatto on kiinteistön viides ja tärkein julkisivu, joka suojaa koko muuta rakennusta. Katon näkyvän osan alla olevat kattorakenteet, eristeet, tuuletus ja höyrysulut ovat yhtä tärkeitä kuin ulkopuolinen pelti-, bitumi- tai tiilikatto”, Ari Hoikkala KerabitPro Oy:stä vahvistaa. 

Koska on vaivattomampaa, nopeampaa ja turvallisempaa, että koko kattopaketti elementteineen ja vesikatteineen tulee yhdeltä luukulta, KerabitPro toimii juuri näin. ”Lisäksi olemme erikoistuneet kestäviin ja optimoituihin Kerabit Aurinkokattoihin® sekä toimiviin viherkattoihin”, Hoikkala lisää. 

Kun ennen aurinkopaneelit piti tilata eri toimittajalta ja katemateriaalin läpi ruuvattavat jälkikiinnitykset aiheuttivat vuotoriskin, voi nykyisin asennuttaa kevyen mattomaisen bitumikatteen, johon on integroitu ohutkalvo-aurinkopaneelit. ”Näin aurinkopaneeleilla katettava alue myös kasvaa merkittävästi. Kerabit Aurinkokatto® sopii yhtä hyvin teollisuusrakennuksiin kuin asuinkerrostaloihin, myös saneerauskohteissa.” 

Katon eri rakenneosien tulee toimia saumattomasti. ”Meillä kattokokonaisuus saadaan valmiiksi yhdellä kertaa, jolloin takuuvastuu ja huoltokäynnit sujuvat kitkattomasti. Samalla tilaaja saa kustannussäästöjä”, Hoikkala muistuttaa. 

Jokainen katto on uniikki 

KerabitProssa on pitkät työsuhteet ja työhönsä sitoutuneita ammattilaisia, jotka toteuttavat vaativiakin kohteita kuten Helsingin Amos-Rex-museon katon, Vantaan Sortti-aseman viherkaton ja Oulun Åströmin korttelin tiili- ja peltikatot. Yrityksellä 100 vuoden kokemus erityisesti kattojen vedeneristyksissä. 

Viherkatto- ja aurinkokattorakenteisiin erikoistuminen kertoo siitä, että yrityksessä on jo pitkään ollut avainteemana pyrkimys vähähiilisyyteen ja ympäristöystävällisyyteen. ”Viherkattojen merkitystä aletaan ymmärtää yhä enemmän ja niiden osalta olemme kiistatta edelläkävijänä, mikä on myös tulevaisuudessa menestyksemme avaintekijöitä”, Hoikkala pohtii. 

Yritys tarjoaa myös markkinoiden vähähiilisimmät vesikatteet, Kerabit Nature®- tuotteet, joissa osa bitumista on korvattu mäntyöljyllä. Kotimaisilla Kerabit-katteilla on Avainlippu-merkki. 

Kattojen rooli rakennuksen terveelle elinkaarelle on kiistaton: katot ovat yhä merkittävämmässä roolissa myös koko toimintaympäristön kannalta. 

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi Rakentaminen