Kasvuyritysten kiihdyttämistä satojen tuhansien onnistumisten kokemuksella


EY 7 Drivers of Growth -malli

EY on ollut yli 30 vuoden ajan nopeimmin kasvavien yritysten kumppanina maailmanlaajuisesti. Näiden kokemusten, yrittäjien kanssa tehdyn yhteistyön ja kasvuyrityksiin kohdistuneiden tutkimusten pohjalta EY on kehittänyt seitsemään kasvun ajuriin perustuvan viitekehyksensä, joka kantaa nimeä EY 7 Drivers of Growth.

”Sen avulla kaikki kasvuun olennaisesti liittyvät osa-alueet tulevat huomioiduiksi. Yrityksen kasvun kiihdyttämisen kannalta keskeiset seitsemän ajuria ovat ihmiset, teknologia, toiminnot, asiakkaat, rahoitus, yritysjärjestelyt sekä riskit”, EY:n pohjoismaisen Growth Markets -ryhmän jäsen ja kasvuyhtiöpalveluihin erikoistunut Timo Eerola valottaa.

Viitekehys tehdään asiakkaalle näkyväksi Growth Navigator -työkalua hyödyntäen: Yrityksen nykytilaa peilataan eri ajureiden avulla ja samalla luodaan näkymä siihen, miten yrityksen on kehityttävä ja mitä konkreettisia toimenpiteitä tulee tehdä halutun tavoitetilan saavuttamiseksi. ”Monesti meihin otetaan yhteyttä jonkin yksittäisen asian tai palvelutarpeen tiimoilta, mutta kokonaisvaltaisen lähestymistavan ja EY 7 Drivers of Growth -mallin avulla voimme tukea asiakkaan kasvupyrkimyksiä laajemmin.”

”EY 7 Drivers of Growth -mallin avulla kaikki kasvuun olennaisesti liittyvät osa-alueet tulevat huomioiduiksi ja arvioiduksi.”

Yrityskilpailun kautta monipuolista tukea kasvuhaluisille yrityksille

EY on tukenut kasvuyritysten ja yrittäjyyden tunnettavuutta ja näkyvyyttä järjestämällä vuosittain EY Entrepreneur of the Year -kilpailun, joka on pisimpään ja laajimpaan toiminut yrittäjäkilpailu maailmalla. Suomessa kilpailua on järjestetty vuodesta 2003.

”Yritykset saavat sparrausta aina valintaprosessista lähtien, jolloin heidän pitää miettiä omaa yrittäjämatkaa ja tekemiään valintoja. Varsinaisessa kilpailussa meistä riippumaton tuomaristo antaa myös arvokasta palautetta osallistujille. Kilpailu on kaiken kaikkiaan erinomainen oppimisprosessi kaikille yrityksille, ei pelkästään voittajille”, Eerola huomauttaa.

Lisäksi maakilpailujen voittajat pääsevät mukaan kansainväliseen finaaliin, joka tarjoaa laajempaa verkostoitumista ja oppeja globaalilla mittakaavalla.

EY:n tarjoamissa palveluissa ylipäätään yhdistyy vahva globaalin tason näkemys ja best practice -käytäntöjen hyödyntäminen sekä vahva paikallinen läsnäolo ja markkinatuntemus. Suomessa EY palvelee asiakkaitaan yli 20 toimipisteen voimin.

”Tarjoamme kaikki yrityksen kasvuun tarvittavat palvelut yhden katon alta. Oli kuka tahansa meiltä asiakkaan yhteyshenkilönä, niin hänen tukenaan on koko organisaatiomme ja palveluportfoliomme”, Eerola päättää.

www.ey.com/fi/fi/services/strategic-growth-markets/kasvuyrityksille

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Bisnes