Kasvuyrityksille tarjolla hyvä mahdollisuus kehittää uutta ja löytää yhteistyökumppaneita


Kuva: Paimion Parantola -säätiö etsii ratkaisua uuden hotellin kylpyhuoneita varten. Kuvassa säätiön kehittämispäällikkö Lotta Mujo. 

EU-rahoitteinen Urban Tech -hanke on alkukevään aikana etsinyt yrityksistä ja organisaatioista erilaisia haasteita. Nyt kiinnostuneet kasvuyritykset pääsevät tutustumaan haasteisiin ja tarjoamaan niihin ratkaisuja. 

Urban Tech on yhdentoista EU-maissa toimivan partnerin yhteishanke, jossa Suomesta mukana on Turku Science Park Oy. Partnerit ovat alkuvuoden aikana keränneet yrityksiltä ja organisaatioilta haasteita kolmeen eri teemaan, jotka ovat Smart City, Greentech ja Health tech. 

”Nyt etsimme näihin ratkaisuja kasvuyrityksistä, jotka täyttävät PK-kriteerit tai ovat sitä pienempiä. Tavoitteena on löytää innovatiivisia ja markkinapotentiaalia omaavia ratkaisuja, mutta myös tukea kasvuyrityksiä liiketoiminnan kasvattamisessa tai vaikkapa kansainvälistymisessä”, kertoo Turku Science Park Oy:ssä vastaava kasvuvalmentaja Sofia Pihlava. 

Lupaavimmille yrityksille on luvassa ratkaisujen kehittämiseen yli 2 milj. euroa pilotointirahaa, jaettuna 10 ja 40 tuhannen euron pilotointiseteleiksi. Lisäksi mukaan lähteville kasvuyrityksille on tarjolla esimerkiksi mentorointia. 

Ratkottavissa haasteissa jatkopotentiaalia 

Nyt kerätyt haasteet kattavat laajan otoksen aloja. Mukana on esimerkiksi liikenneturvallisuuteen, anturien ja droonien käyttöön tai ekologisempaan betonireseptiikkaan liittyviä haasteita. 

Yksi kiinnostavista esimerkeistä on Paimion Parantola -säätiön haaste liittyen rakennukseen tulevaan hotelliin. Säätiö etsii märkätilakapselia, jonka avulla arvorakennuksen huoneisiin saadaan luotua ekologiset, designiltaan sopivat ja suojeltua rakennetta kunnioittavat kylpyhuoneet. 

”Paimion Parantolan haasteessa on paljon potentiaalia, koska sama ongelma tulee vastaan ympäri maailmaa, kun rakennuksia kehitetään. Haaste antaakin hyvän mahdollisuuden pilotoida tuotetta, jolla on markkinapotentiaalia muuallakin”, mainitsee Turku Science Park Oy:n projektiasiantuntija Sami Uusitalo. 

Ratkaisujen ehdottaminen on helppoa. Haasteisiin voi tutustua verkkoportaalissa ja ratkaisuehdotuksen lähettää lyhyen lomakkeen täyttämällä. Seuraavassa vaiheessa haasteen ja ratkaisun jättäneet yritykset pääsevät keskustelemaan työpajoissa ja toiveena on, että mahdollisimman monet yritykset löytävät hyvää synergiaa. 

”Mukaan voi hakea matalalla kynnyksellä, joten tämä on hyvä tilaisuus ehdottaa omia ideoitaan rohkeasti”, Pihlava summaa. 

Kasvuyrittäjä, ehdota omaa ratkaisuasi! 

Hakuaika ratkaisuille aukeaa toukokuussa. Haku on auki 20.8 asti. 

Tutustu haasteisiin osoitteessa: urbantech-project.eu/library-of-challenges 

Palvelu toteutetaan osana Urban Tech -hanketta. Hanke on saanut rahoitusta Euroopan Unionin Horizon 2020 -tutkimus- ja innovaatio-ohjelmasta avustussopimuksen nro 101005301 mukaisesti.

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä pirkanmaa