Kasviksilla lisää väriä elämään


Kotimaiset kasvikset ovat nyt huipussaan ja ne ovat täynnä ihania värejä ja makuja: suussa mukavasti napsahtelevia pikkutomaatteja, mehukkaita kurkkuja ja raikkaita paprikoita – punaista, keltaista ja vihreää.

Terveelliset kotimaiset kasvikset ovat tärkeä osa suomalaista ruokakulttuuria. Yhä useampi on löytänyt kasvisten herkullisen maailman ja oppinut samalla keventämään ruokavaliotaan.

Ruoka on ehtymätön puheenaihe, josta voi ammentaa mielihyvää, viihdykettä ja löytyypä siitä myös kasvatuksellista antia. Parasta perheen yhdessäoloa onkin kokkailla yhdessä, samalla tulee juteltua myös arjen asioista.

Närpiön Vihanneksen kasvisreseptit. -osoitteesta löydät mielenkiintoisia ruokaohjeita keveämpään kokkaukseen. Sinne voit myös tallettaa omia herkkureseptejäsi muiden kasvisruokien ystävien iloksi.

”Kurkku on kenties maailman tunnetuin kasvonaamio, jonka kosteuttavaa vaikutusta monet ovat testanneet. ”

Kurkku taipuu moneksi

Kotimaista kurkkua ei tarvitse kuoria, pelkkä huuhtelu riittää ja koko komeus on valmis nautittavaksi. Kurkkua voi nauttia sellaisenaan, mutta siitä saa myös herkullisia kylmiä keittoja ja lisuketta pataruokiin.

Kurkku sisältää 97 prosenttia vettä, siksi isossakin pötkäleessä on vain 50 kaloria. Kurkulla voi tainnuttaa näläntunnetta ja samalla saa B- ja C-vitamiineja, foolihappoa, kalsiumia, rautaa, magnesiumia, kaliumia ja sinkkiä. Yllättävä vitamiinipaukku, vai mitä? Hienoa on myös, että valtaosa kuluttajista valitsee ostoskoriinsa kotimaisen kurkun – sen omavaraisuusaste on Suomessa yli 90 prosenttia.

Smoothiet ovat vallanneet monen suomalaisen keittiön, niiden valmistuksessa vain mielikuvitus on rajana. Terveellinen smoothie on hyvä herkku aloittaa aamu, mutta se sopii myös välipalaksi, jälkiruoaksi ja kevyeksi lounaaksi.

Smoothiet ovat helppoja valmistaa, tarvitsee vain laittaa sopivat ainekset tehosekoittimeen ja hurauttaa kaikki sileäksi. Hyvä idea on kehitellä perheen oma smoothie, johon jokainen perheenjäsen saa valita oman vihanneksen tai marjoja. Mahdollisia smoothievariaatioita on niin paljon, että tämä ruokaleikki ei kovin nopeasti muutu tylsäksi. Mutta jos kuitenkin kaipaat vinkkejä, kannattaa ne kurkata kasvisreseptit.fi -sivustolta.

närpiönvihannes.fi
kasvisreseptit.fi

@narpionvihannes

Jaa tämä artikkeli


Vapaa-aika