Kasvava Millog-yhtiöt tarjoaa elämyksiä, joita ei muualta saa


Millog Oy on kasvanut viime vuosina lähes 1 200 henkilön yhtiöperheeksi uusia tytäryhtiöitä ostamalla ja rekrytoimalla lisää työntekijöitä ennätyksellisen määrän. Millog-yhtiöissä panostetaan reiluuteen niin johtamisessa kuin työyhteisöissä. 

”Moni meille töihin tullut on ollut yllättynyt siitä, kuinka vauhdikkaasti Millog kehittyy ja kuinka rohkea tekemisen meininki täällä on ”, kertoo Millogin henkilöstöjohtaja Marja Kuronen. 

Millogin historia juontaa juurensa vuoteen 2009, jolloin Millog aloitti toimintansa Puolustusvoimien strategisena kumppanina. Kumppaneilla on yhteiset tulevaisuuden kehitysnäkymät ja yhteistyö perustuu luottamukseen. Kumppanuus on vuosien varrella laajentunut ja toimintatapoja hiotaan yhdessä jatkuvasti.

Vuonna 2017 Millogin toimitusjohtajana aloittanut Sami Pitkänen on uudistanut Millogia monin tavoin. Uusi strategia on tuonut mukanaan yrityksen kasvamisen siviilimarkkinoille sekä vahvan panostuksen työturvallisuuteen, työn tehokkuuteen ja jatkuvaan oppimiseen. 

”Strateginen kumppanuutemme on kehittynyt, ja olemme laajentuneet Millog-yhtiöiksi laajoja rekrytointeja ja yritysostoja tekemällä. Olen ylpeä kaikista milloglaisista, sillä henkilöstö on sitoutunut muutoksiin ja kehittänyt pitkäjänteisesti toimintaamme”, Pitkänen kiittelee. 

Millogin tytäryhtiö Senop valmistaa muun muassa korkeatasoisia elektro-optisia järjestelmiä, joista esimerkkinä kuvassa näkyvä kypärään kiinnitetty pimeänäkölaite eli valonvahvistin. Kuva: Senop Oy

REILUA JOHTAJUUTTA JA REILUT TYÖKAVERIT 

Millog satsaa kovasti johtamisen laatuun ja osaamisen kehittämiseen. Jokainen esimies on käynyt Millogin johtamiskulttuuriin räätälöidyn Reilu johtaminen -valmennusohjelman. 

”Meillä on kova draivi tehdä asioita ja olemme saaneet paljon aikaan. Haluamme, että kaikki voivat kokea, että täällä on reilu meininki ja hyviä uramahdollisuuksia. Vuosittain mittaamamme esimiesindeksin mukaan johtamisemme on erittäin hyvällä tasolla, mikä luo meille kilpailuetua”, Kuronen kertoo. 

”Kehitimme myös arvoihimme sopivan työyhteisöille suunnatun Reilu työkaveri -valmennuksen ja Urapolku-ohjelmamme tukee työntekijää urapolun rakentamisessa”, henkilöstöpäällikkö Minna Hyrylä lisää. 

MONIPUOLINEN VALIKOIMA ERILAISIA TEHTÄVÄNKUVIA 

Millogilla on kolme tytäryhtiötä; huippuunsa hiottujen teknologioiden Senop, turvallisuuskriittisen viestinnän Virve Tuotteet ja Palvelut Oy sekä laivojen ja kelluvien rakenteiden telakointeja ja korjauksia tekevä Oy Western Shipyard Ltd. Yhtiöperheessä tehtävänkuvia löytyy optiikan valmistuksesta ja hyperspektrikuvauksesta erilaisten järjestelmien ja ajoneuvojen huoltoon ja kunnossapitoon. 

”Eräs työntekijä sanoikin, että Millogin henkilökortti on melkoinen elämysranneke ja backstage-passi hieman erilaisille festareille. Tarjoamme elämyksiä, joita ei muualta saa”, Kuronen kertoo. 

Uusia osaajia tarvitaan jatkuvasti, sillä yhtiöllä on isot kasvutavoitteet ja eläköityminen tuo jonkin verran vaihtuvuutta. 

”Kannattaa seurata avoimia työpaikkojamme ja hakea mukaan reiluun joukkoomme”, Hyrylä kannustaa.

MILLOG-YHTIÖT 
  • Henkilöstömäärä: 1 187 
  • Toimii 29 paikkakunnalla 
  • Suomalainen elinjaksopalveluihin erikoistunut yhtiöperhe, jonka toiminta perustuu pitkäaikaisiin kumppanuuksiin. 
  • Millog-yhtiöt palvelee toimialoja, joille järjestelmien käytettävyys, turvallisuus, huoltovarmuus ja kumppanuus ovat kriittisiä menestystekijöitä. 

millog.fi

Jaa tämä artikkeli


Työelämä