Kasva tai kuihdu


Mikko Seppä, Co-Founder, Chief Strategy Officer 

Suomi on pieni maa ja vielä pienempi markkina. Pienissä piireissä viihtyville tämä on (ollut) toistaiseksi ok, mutta kasvuhaluisille kotimarkkina on jäänyt auttamatta pieneksi. Jälkimmäiset etsivät kasvun mahdollisuuksia muualta, kun taas kasvuhaluttomilla on käsissään nippu riskejä.

Mikään yritys ei elä tyhjiössä. Viimeistään koronavirus osoittaa, kuinka täysin meistä riippumattomat tapahtumat voivat ajaa liiketoiminnan kriisin partaalle.

Kasvuyhtiöille on luonteenomaista varautua haastaviin tilanteisiin mm. raaka-ainetoimittajien, komponenttivalmistajien sekä työvoiman saatavuuden suhteen myös silloin, kun kaikki sujuu ihan hyvin. Siksi juuri kasvuyhtiöt ovat paremmin turvassa silloin, kun maailma heittää kapuloita (tai koronoita) rattaisiin.

Kasvu on aktiivista pyrkimystä kohti parempaa, kestävämpää liiketoimintaa, sekä sen myötä parempaa huomista. Maailman muuttumista ei voi estää, joten vastaanpyristelemistä järkevämpää on etsiä muutoksista mahdollisuuksia.

Tehdään alkaneesta vuosikymmenestä kasvun aikakausi. Otetaan ennakkoluulottomasti käyttöön digitaalisia myyntikanavia, ja hyödynnetään rohkeasti softaa liiketoiminnan skaalauksessa.

Mahdollisuuksia on paljon, mutta niihin tarttuminen vaatii myös rohkeutta: kasvu on loppujen lopuksi tahdon asia. 

Kirjoittaja on sarjayrittäjä ja kasvumarkkinointiyhtiö Advance B2B:n perustajaosakas.

Jaa tämä artikkeli


Työelämä