KASSAHALLINNAN EDELLÄKÄVIJÄ LAAJENTAA PALVELUJAAN


Nomentia Oy on taustaltaan yksi Suomen vanhimmista ja perinteikkäimmistä fintech-yrityksistä. Se on pilvipohjaisten cash management ja treasury -ratkaisujen edelläkävijä, jonka ydinosaamista on yritysten kassavirtojen hallinta. 

Reilu vuosi sitten alan tunnettujen yritysten OpusCapitan Cash Management -liiketoiminnan ja Analysten yhdistyessä syntyi SaaS-pohjaisiin maksuliikenne-ja cash management -ratkaisuihin erikoistunut Nomentia Oy. Nyt syykuussa Nomentia Oy julkaisi TIPCO Treasury & Technology GmbH:n yrityskaupan. Yritys ja sen Treasury Information Platform (TIP) -ratkaisu ovat tunnettuja brändejä saksankielisissä maissa. 

Nomentialla on nyt lähes 200 työntekijää. Laajentunut tuoteportfolio tarjoaa kassahallinnan ja maksuliikenteen ratkaisuja yhä laajemmalla skaalalla lähes 2 000 asiakkaalle yli 80 maassa. Palvelut käsittelevät vuosittain maksuja 800 miljardin euron arvosta. 

Pilvipohjaiset palvelut kasvussa 

”Meidän ydinosaamistamme ovat maksuliikenne ja kassanhallinta, mutta yritysoston myötä pystymme tarjoamaan ratkaisuja hyvin laajasti yritysten treasury-osaston tarpeisiin. Tämä sisältää muun muassa takauksien ja riskien hallinnan, Nomentia Oy:n toimitusjohtaja Jukka Sallinen kuvailee. 

Tulevina vuosina tähtäimessä on kasvu Euroopassa. Sallinen painottaa kuitenkin, että yhtiö ei aio unohtaa Suomea. 

”Suomi on meidän suurin markkinamme. Entistä kansainvälisempi asiakaspohja tuo varmasti myös Nomentian suomalaisten asiakkaiden tarjolle uusia hyödyllisiä piirteitä. Olemme pilvipohjaisten cash management ja treasury -ratkaisujen vahva toimija ja palvelumme ovat riippumattomia asiakasyritysten toimialasta tai koosta.” 

Monipuolista tietoturvaa 

Maksaminen jatkaa monimuotoistumistaan ja tietyllä tapaa jopa monimutkaistumistaan, kun palvelut ja toimitusketjut digitalisoituvat ja siirtyvät yhä enemmän verkkoon. Nomentian ratkaisut yksinkertaistavat maksamista, kassanhallintaa, täsmäytyksiä ja monimutkaisia prosesseja. 

Sallisen mukaan tietoturvan merkitys tulevaisuudessa vain kasvaa ja tämä pitäisi yrityksissä tiedostaa. 

Nomentian ratkaisu voidaan esimerkiksi määrittää tunnistamaan automaattisesti poikkeamia maksutapahtumien virrasta ja älykkäät kassasuunnittelun ratkaisut saadaan hyödyntämään prediktiivistä analytiikkaa, joilla pitkän aikavälin ennusteista saadaan entistä luotettavampia. Nomentia on ainoa Suomalainen yritys, joka pystyy tarjoamaan vastaavia palveluita. 

Lisätietoa: www.nomentia.com 

Jaa tämä artikkeli


CEO