Kärsitkö kuivista silmistä, kuivasta ihosta ja tukkoisesta nenästä? Haluatko nukkua paremmin?


Kuiva sisäilma on ongelma etenkin talviaikaan kun keskuslämmitys on päällä. Sisäilman kosteus laskee silloin usein alle 30 %:n. Tämä kosteusvajaus voidaan korjata ainoastaan käyttämällä ilmankostutinta. Lääkäreiden suosittelema, ihanteellinen ilmankosteus on 40–60 % välillä. Hyvä tapa ottaa selvää oman asunnon sisäilmakosteudesta, on hankkia laadukas kosteusmittari, hydrostaatti.

Neljä tapaa kosteuttaa ilmaa:

Ilmankostuttimet toimivat erilaisilla tavoilla. Itselleen sopivan kostuttimen valinnassa tulee ottaa huomioon ennen kaikkea huoneen koko ja sen käyttäjät. 

EVAPORAATTORI

Tämä tekniikka hyödyntää luonnollista haihdutusperiaatetta. Suodatinkasetit imevät vettä. Puhallinta käytetään imemään kuiva sisäilma suodattimen läpi ja siirtämään kosteus ilmaan. Ylikostutus tällä tekniikalla ei ole mahdollista. Evaporaattorit ovat erittäin tehokkaita ja käyttävät vain vähän virtaa.

ULTRAÄÄNI

Ultraäänellä värisevä kalvo tuottaa pieniä vesipisaroita, jotka leviävät ja haihtuvat huoneeseen tuulettimen avulla. Laite tuottaa selvästi havaittavaa sumua, joka on kylmää ja turvallista lapsille. 

HÖYRYSTIN

Vesi saatetaan kiehumispisteeseen laitteen sisällä, jolloin syntyy puhdistettua vesihöyryä. Höyry leviää täydellisesti koko huoneeseen ja lisää kosteutta erittäin tehokkaasti. Tämä kostutin on ihanteellinen allergikoille. 

LMANPESURI

Ilmapesurit ovat yhdistelmä ilmankostutinta ja ilmanpuhdistinta. Erityiset höyrystinlevyt imevät vettä ja puhallin puhaltaa kuivaa ilmaa pyörivien märkien levyjen päälle. Kostutettu ilma levitetään sitten huoneeseen. Ilmapesuri on tehokas ilmankostutin ja käyttää vähän virtaa. Ilmapesuri voi myös “pestä” suuret tai keskisuuret hiukkaset ilmasta. 

Optimaalisesti kosteutetun sisäilman hyötyjä

  • Nenä, silmät ja iho eivät enää tunnu kuivilta. Tunnet olosi kotona mukavaksi. 
  • Flunssan saamisen riski pienenee. Influenssavirukset selviytyvät vähemmän aikaa olosuhteissa, joissa on optimaalinen ilmankosteus. Myös limakalvoillesi tulee vähemmän rasitusta ja sairastumisen riski pienenee. 
  • Sinä ja perheesi nukutte paremmin: Kuiva ilma ei ole hyväksi kenellekään. Nautit paremmasta ja rauhallisemmasta unesta kun ilmankosteus on optimaalinen. 
  • Voit keskittyä paremmin: Tunnet olosi pirteämmäksi ja pystyt keskittymään paremmin
  • Pölylle altistuminen vähenee: Etenkin allergiaoireista kärsivät voivat hengittää vapaammin, sillä kostea ilma sitoo pölyhiukkasia.
  • Huonekalut, puulattiat ja maalaukset säilyvät paremmin: Halkeamilta ja muodonmuutoksilta vältytään
  • Soittimet pysyvät paremmin vireessä: pianoa, kitaraa ja viulua ei tarvitse virittää niin usein.

Sveitsiläinen Stadler Form kehittää huippulaadukkaita ilmankäsittelylaitteita, jotka ovat lisäksi tyylikkäitä. Lue lisää ilmankostuttimista verkkokaupassa: stadlerform.fi

TAMMIKUUN LOPPUUN ASTI SAAT -25 %

ALENNUKSEN KAIKISTA

ILMANKOSTUTTIMISTA

KOODILLA: KUIVA25

 

Jaa tämä artikkeli


Hyvinvointi Koti ja sisustus