Kannattavasti kasvava Lapti luo Pirkanmaalle voittajatiimiä


Suomen suurimpiin rakennusalan yrityksiin kuuluva Lapti erottuu kilpailijoistaan pitkäkestoisella menestyksellä ja poikkeuksellisen kiinnostavilla hankkeilla. Yrityksen kasvu Pirkanmaalla edellyttää oikeiden työntekijöiden löytymistä. 

Rakennusliike Lapti on Oulusta lähtöisin oleva 340 miljoonan euron liikevaihtoa tekevä kannattava kasvuyritys, jonka tulevaisuudennäkymät ovat erittäin positiiviset. 

Yritys toimii Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa, joita ovat Oulu, Kuopio, Jyväskylä, pääkaupunkiseutu, Turku ja Tampere. Tampereen ja koko Pirkanmaan kasvunäkymät ovat erittäin hyvät ja sieltä haetaankin voimakasta kasvua. 

”Koska taloudellinen tilanteemme on hyvä, voimme investoida tulevaisuuteen, työntekijöihin ja työoloihin. Johto ja omistajat ovat erittäin sitoutuneita kehittämään yritystä ja sen tärkeintä voimavaraa eli henkilöstöä”, Pirkanmaan alueyksikön johtaja Tuomo Turkkinen kertoo. 

Turkkinen korostaa, että yrityksen toiminnassa näkyvät päivittäin sen arvot, kuten rehellisyys ja innostavuus. 

”Kun henkilöt ovat ylintä johtoa myöten työssään innostuneita, ruokkii se sekä onnistumisia että hyvää yhteishenkeä.” 

Työntekijöistä pidetään huolta 

Laptin toimintatapoihin kuuluvat ketteryys ja nopea päätöksenteko. Jokaisella on mahdollisuuksia vaikuttaa sekä saada vastuuta ja äänensä kuuluviin. Työantajana Lapti panostaa pitkäaikaisiin työsuhteisiin, joissa pääsee kehittämään osaamistaan. 

”Erityisesti nuoret vaativat paljon esimiehiltään. Näemmekin esimiestyön meillä valmentamisena ja sparraamisena, jossa tarkoitus on tukea työntekijöitä heidän tavoitteissaan”, Turkkinen kuvailee. 

Ammattilaisia houkuttelevat myös Laptin tarjoamat nykyaikaiset edut. Esimerkiksi kuntoiluun kannustetaan erilaisin keinoin. 

”Pirkanmaan yksikkömme on muuttamassa Technopolis Yliopistonrinteen tiloihin, huippusijainnille Nokia Arenan naapuriin. Uudesta toimipisteestä löytyvät esimerkiksi kunto- ja crossfit-salit, joilla voi käydä aamulla, töiden jälkeen tai vaikka ruokatunnilla.” 

Huipputiimi haussa Pirkanmaan yksikköön 

Laptilla on tällä hetkellä alkamassa Pirkanmaan alueella suuria hankkeita, niin yksittäisinä projekteina kuin aluekehityksen osalta. Yrityksessä nähdään, että alueen muuttovoitto ja esimerkiksi Tampereen kaupungin tekemät satsaukset tekevät siitä rakentamisen kannalta todella kiinnostavan. 

”Alan ihmisille tärkeintä on totta kai se, että meillä pääsee osaksi todella mielenkiintoisia hankkeita”, Turkkinen mainitsee. 

Hyvien näkymien myötä tavoitteena on rekrytoida alueen yksikköön lähiaikoina noin kymmenen rakentamisen ja myynnin ammattilaista asunto-, koulu- ja päiväkotirakentamiseen. Haussa on sekä tuoreempia kykyjä että kokeneita ammattilaisia esimerkiksi projekti-insinööriksi, työnjohtajaksi tai päällikkötehtäviin. 

”Haemme meille nyt sitä innostunutta voittajatiimiä, joka tekee suunnitelmistamme todellisuutta. Erityisen tärkeää meille ovat hyvät vuorovaikutustaidot ja oikea asenne.” 

Jatkossakin hyville ammattilaisille on aivan varmasti tilausta. 

”Tulevaisuuden ajatuksena on, että rekrytoinnin vauhti vielä kiihtyy, kuitenkin hallitulla kasvulla. Tavoitteenamme on päästä alueella suuruusluokassa mitalisijoille”, Turkkinen summaa. 

Tutustu tarkemmin: lapti.fi

Jaa tämä artikkeli


Rekry