Kangasalan uudet kaupunginosat kiinnostavat yrityksiä ja asukkaita


Kangasalla yhdistyvät kaupungin ja maaseudun parhaat puolet. Business Kangasalan toimitusjohtaja Päivi Kuusivaara ja yrityskehityspäällikkö Juuso Heinisuo kehottavat yrityksiä ottamaan yhteyttä ja keskustelemaan kaupungin tarjoamista tonteista ja toimitiloista sekä osaajien, asuntojen ja muiden palveluiden saatavuudesta.

Tampereen imussa kasvava Kangasala kehittää uusia yritysalueita, jotka tarjoavat loistavan sijainnin lisäksi monipuolisia toimintamahdollisuuksia.

Jo vuosia uusia asukkaita ja bisnestä on virrannut Kesäpäivän kaupunkiin, joka on tunnettu myös hevosistaan, vanhoista autoistaan ja näkötorneistaan. Kangasalla kehitetään nyt uusia kaupunginosia ja yritysalueita.

”Palvelemme niin uusia kaupunkiin sijoittuvia yrityksiä kuin yli 2000:ta paikallista, toimivaa yritystä”, toteaa Business Kangasala Oy:n tuore yrityskehityspäällikkö Juuso Heinisuo.

Kangasalan historian suurin investointi, uusi Lamminrahkan kaupunginosa tarjoaa luonnonläheisen asuinalueen 8 000 asukkaalle ja 9,5 hehtaarin modernin yritysalueen valtatie 12:n varrella Tampereen jatkeena. Palveluita myöten kaikki rakentuu yhtä aikaa kestävyyttä ja tulevaisuutta silmällä pitäen.

”Puolet yritystonteista on jo varattu; alueelle on esimerkiksi tulossa vähittäiskaupan suuryksikkö. Alue sopii vaikkapa asiantuntijaorganisaatioille, hoivapalveluille tai lääketeollisuudelle, sillä Tampereen yliopistolliseen sairaalaan on ajomatkaa vain viitisen minuuttia. Myös perinteiselle teollisuudelle on tilaa”, kertoo Business Kangasalan toimitusjohtaja Päivi Kuusivaara. Yritystontit luovutetaan infran valmistuttua viimeistään 2022.

Lamminrahkaa vastapäätä valtatien toiselle puolelle kaupunki kaavoittaa Lemetyn teollisuusaluetta. Hieman raskaammalle teollisuudelle soveltuvan alueen tontit luovutetaan 2023. Lisäksi Business Kangasala tekee markkinointiyhteistyötä Tarasten uuden kiertotalousalueen kanssa.

Saarenmaa logistiikalle tai korkean teknologian yrityksille?

Kolmas uusi yritysalue sijoittuu Saarenmaalle lähelle Hervannan korkean teknologian osaamiskeskittymää sekä suunnitteilla olevan kehätie 2:n ja mahdollisen ratikkayhteyden varrelle. Ensimmäiseksi avautuu käyttöön noin 44 hehtaarin teollisuusalue 2023.

”Alueesta kiinnostuneen ei tarvitse odottaa, millainen siitä rakentuu. Toivomme löytävämme kiinteistökehittäjän tai sijoittajan, joka on valmis vuokraamaan sen raakamaana ja rakentamaan siitä mieleisensä teollisuusalueen. Alue soveltuu erinomaisen sijaintinsa puolesta logistiikan tai korkean teknologian yrityksille”, Kuusivaara painottaa. 

Lisätietoa:
www.businesskangasala.fi/lamminrahka

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi