Kangasala lumoaa asukkaat ja vierailijat


Kangasalan kaupunki on sopivan kokoinen ja sen luonto on henkeäsalpaavan kaunista. Kaupunki on lisännyt hiljattain asutusten lähettyvillä sijaitsevien luontopolkujen varteen laavuja, asukkaiden toiveita kuunnellen. Myös uusi Sorolan virkistys- ja liikunta-alue kuntoportaineen saa kiitosta. Mikäpä se on Kangasalalle muuttaa, rakentaa ja asua. 

Moni kysyjä vastaa ensimmäiseksi, että parasta Kangasalalla asumisessa on luonto. Niin sanoo myös maastot tarkasti tunteva maanmittausinsinööri Simo Veijalainen. ”Kyllähän se luonto tulvii meille mukavasti kaikkine virkistysmahdollisuuksineen ja on meidän vahvuutemme, mutta myös palvelutarjonnan runsaus voi yllättää positiivisesti.” 

Lamminrahka kärkikohteena 

Asuinalueista Tampereen ja Kangasalan rajalle rakentuva Lamminrahkan uusi kaupunginosa on herättänyt runsaasti kiinnostusta. Alue rakentuu myös lähelle upeita ulkoilumaastoja. Bussiliikenne toimii jo hyvin joka suuntaan, ja keskustassa on varaus ratikkapysäkille, mikä vahvistaa entisestään ekologista liikkumista. Viihtyisään kävelykeskustaan torin ympärille rakentuvat tärkeimmät arjen palvelut: päiväkoti, koulu ja kaupat. 

Lamminrahkaan tuodaankin tietoisesti runsaasti vehreyttä sekä vanhan kaupungin viihtyisää tunnelmaa vaikka arkkitehtuuri onkin modernia. ”Rakennuksiin tulee harjakattoja, kattolyhtyjä, tiiltä, puuta, ja julkisivuihin värikkyyttä. Alueelle nousee monipuolisesti erilaisia kerros-, rivi- ja pientaloja. Parhaillaan myönnetään rakennuslupia ja tehdään tonteista vuokrasopimuksia. Ensimmäiset kadut ovat jo valmistuneet, ja koulukeskus nousee hyvää vauhtia. Talot lähtevät rakentumaan jo ensi kuussa. Alueelle on tulossa myös lisää tontteja hakuun muutaman vuoden akselilla, kunhan seuraava kaava valmistuu”, Veijalainen kuvailee. 

Keskustaan, Urheilutielle pientalotontteja hakuun 

Tänä keväänä on tulossa ihan Kangasalan keskustaan Urheilutielle hakuun kolme korttelia kaupunkipientalotontteja, joista iso osa vuokrataan. ”Vuokratonttien määrä lisääntyy. Kaupunki on luotettava maanomistaja ja vuokraisäntä, jonka tontille on hyvä rakentaa oma koti.” 

Sahalahden suunnalta löytyy myös isompia tontteja. ”Meillä on myös jatkuvassa haussa tontteja. Kangasalla on hyvä olla ja meillä yhdistyy oikealla tavalla vehreä ja kaunis luonto sekä viihtyisä ja aktiivinen kaupunkiympäristö.” Kaupunkipientalossa asuminen mahdollistaa yhtä lailla luonnosta nauttimisen kuin modernissa kaupunkimaisessa ympäristössä elämisen. 

Tutustu tarkemmin: www.kangasala.fi

Jaa tämä artikkeli


Infrastruktuuri Rakentaminen