Kalajoen Marinasta tulee lähivuosina yksi Pohjoismaiden kiinnostavimmista merellisistä kohteista


Kalajoen Marina on Hiekkasärkkien matkailukeskukseen rakentuva lomailu- ja virkistyskeskus. Alueelle on odotettavissa laadukkaita, erityylisiä huoneistoja, ravintoloita ja kattavien palvelujen vierasvenesatama. 

Marinan alueesta on tarkoitus syntyä tulevina vuosina merellinen olohuone paikallisille ja lomailijoille. Marinan yhteyteen on parhaillaan rakenteilla erilaisia upeita kohteita; Marinan Portin Majakka ja Marina Resort. Näiden kohteiden upeat huoneistot ovat parhaillaan myynnissä.

Vierasvenesatamaan on suunnitteilla mittava uudistus. Kattavien veneilypalvelujen ohella Marina mahdollistaa myös esimerkiksi vesiurheilu- ja meriluontoaktiviteetteja. Lisäksi kaikki matkailukeskuksen palvelut sijaitsevat muutaman kilometrin säteellä. Esimerkiksi Kalajoen hienokuntoinen ja merellinen golf-kenttä on kirjaimellisesti kävelymatkan päässä.

– Marina tulee tarjoamaan veneilijöille tukikohtana mahtavan mahdollisuuden löytää myös Perämeren ainutlaatuisen meriluonnon sekä lähellä olevan Ruotsin rannikon. Samalla Marina antaa upeita mahdollisuuksia erilaisille palvelun tarjoajille ja investoijille. Marinan alueen ensimmäisten huoneistojen rakentaminen on jo käynnistynyt ja sataman yleissuunnitelma tehty. Sataman rakentamispäätöstä ei vielä ole, mutta tavoiteaikataulu on vuodelle 2023. Mikäli Marina kiinnostaa, kannattaa ottaa yhteyttä, kertoo Marinan kehittämisestä vastaava Janne Anttila Kalajoen Hiekkasärkät Oy:stä.

Poikkeuksellisen Marinasta tekee myös se, että palvelut ovat aivan vierasvenesataman yhteydessä. Se tulee olemaan harvoja paikkoja Suomessa, jossa matkailukeskus on saavutettavissa suoraan veneellä. 

Meriretkelle myös toisten kipparoimana

Kalajoen ympäristössä pääsee kokemaan vaihtelevia maisemia, myös ilman omaa venettä. 

Luontomatkailusta innostuneen kannattaa suunnata kohti Rahjan saaristoa. Toinen kiinnostava kohde ovat Kallankarit, joilla yhdistyvät värikäs historia ja karun kaunis saaristoluonto. 

Toinen kiinnostava kohde on Maakalla, jolla yhdistyvät värikäs historia ja karun kaunis saaristoluonto. Maakallaan pääsee tutustumaan sekä SeaKalajoen DMS Matildalla sekä Blue Sea and Skyn Kiira-laivalla. SeaKalajoki tarjoaa risteilyjä myös Rahjan saaristoon sekä miniristeilyjä Hiekkasärkkien edustalla. 

Tutustu Marinan alueeseen ja Kalajoen matkailukohteisiin osoitteessa: 

visitkalajoki.fi/blogit/marina

Jaa tämä artikkeli


Vapaa-aika