Kainuussa on hyvä elää ja työskennellä


Upeasta luonnostaan tunnettu Kainuu tarjoaa mielekästä ja vaihtelevaa sote-alan työtä sekä työyhteisön, jota kutsuu mielellään perheeksi. 

Kainuun soten päivystyspalveluiden ylilääkärinä toimiva Katri Mäenpää sai ensikosketuksen työnantajaansa vuonna 2005 – tämän jälkeen hän on lääkärimiehensä kanssa hankkinut kokemusta mm. Norjasta, mutta muuttolaatikot ovat löytäneet aina takaisin Kainuuseen. Sekä yleis- että akuuttilääketieteeseen erikoistunut Mäenpää hurauttaa Vuokatista puolessa tunnissa työpaikalleen Kajaaniin – Kainuussa pidempikin matka taittuu sujuvasti ilman ruuhkia. 

“Liikuntaa harrastavalle ja luonnossa liikkumisesta nauttivalle tämä on täydellinen paikka. Kainuun sote on tehnyt vaikutuksen joustavuudellaan sekä hyvällä ilmapiirillään. Meillä on käytössä uusin teknologia uudessa sairaalassa ja ideoita pääsee toteuttamaan nopeasti käytännössä”, Mäenpää pohtii. 

Työyhteisö on perhe 

20220117 Kainuun keskussairaalan lääkäri Atte Veteläinen.

Yleislääketieteeseen erikoistuva lääkäri Atte Veteläinen kehuu työnantajan olevan joustava, mikä tekee työn ja arjen yhdistämisestä helppoa: “Kainuussa aikaa jää aikaisempaa enemmän elämiseen!” 

Työnkuvaa voi muokata kiinnostuksen mukaan. Alueen sairastavuus tuo haasteita, mutta myös kehittää lääkäriä. Veteläinen korostaa koulutuksen korkeaa tasoa sekä kehuu innostavia ja rohkaisevia ohjaajia: “Katrikin on kannustanut tehtäviin, joita en olisi hoksannut ajatella yleislääkärinä tekeväni. Täällä pääsee tekemään hyvässä ohjauksessa sitä, mistä on kiinnostunut” 

Organisaatio on koulutusmyönteinen, hierarkia vähäistä ja ihmiset tuntevat toisensa. Kahvipöydässä vaihdetaan kuulumiset titteliin tai toimenkuvaan katsomatta – vapaa-ajallakin vietetään aikaa Kainuun lääkäriyhdistyksen tapahtumissa. 

Suomussalmella YEK-vaiheen terveyskeskusosuutta suorittava lääkäri Joel Laitalan ajatuksena oli piipahtaa Kainuussa vaimon kanssa. Kesätyö teki kuitenkin vaikutuksen ja sai pariskunnan tulemaan töihin uudelleen ja jäämään. Avoin ilmapiiri tiivistää yhteisöä ja helpottaa konsultointia. 

“Koen, että lääkärimme muodostavat lääkäriperheen, jossa kaikkia kuunnellaan. Työskentelemme avokonttorimallissa, mikä vie työstä yksinäisyyden ja tekee henkilöstöön tutustumisen helpoksi”, Laitala pohtii ja summaa: “Kokemukseni mukaan asiakkaamme ovat myös pääosin tyytyväisiä ja kiitosta työstä saa päivittäin.” 

Tutustu tarkemmin: sote.kainuu.fi

Kainuun Sote Kainuun uudessa keskussairaalassa on perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon yksiköitä. Kainuun sote tuottaa Hyrynsalmen, Kajaanin, Kuhmon, Paltamon, Ristijärven, Sotkamon ja Suomussalmen sosiaali- ja terveyspalvelut sekä Puolangan erikoissairaanhoidon ja erityishuollon. Kainuussa voi työskennellä eri työyksiköissä perusterveydenhuollossa ja erikoissairaanhoidossa, ja vaikka työyksikkö vaihtuisi, vuosilomaoikeudet säilyvät. 

Erikoistumispalveluita on mahdollista suorittaa esimerkiksi seuraavilla erikoisaloilla: akuuttilääketiede, anestesiologia, fysiatria, geriatria, iho- ja sukupuolitaudit, kirurgia, korva- nenä-ja kurkkutaudit, lastenpsykiatria, lastenneurologia, lastentaudit, radiologia, psykiatria, sisätaudit, synnytys- ja naistentaudit, yleislääketiede. 

Jaa tämä artikkeli


Terveys