Kaikki tuntevat Iittalan lasin, mutta kuka tuntee Iittalan lasin kotikylän?


Iittalan kylä on koko perheen päiväretki – kohde, jonne on helppo tulla junalla tai autolla puolessa tunnissa Tampereelta. 

Iittalan kylässä valmistetaan maailmankuulut ja rakastetut Iittalan lasituotteet. 140 vuotiseen Iittalan lasin tarinaan voi tutustua tunnelmallisessa Designmuseo Iittalassa, ja lasinpuhallusta voi nähdä lasitehtaan vierailuparvella. Heinäkuussa on myös mahdollisuus oman maljakon puhaltamiseen. 

Iittalan kylä on paljon muutakin kuin lasia 

IITTALA 20140505 Iittalan lasitehdas, Iittala

Suomen suurin naivististen taiteen näyttely Naivistit Iittalassa tarjoaa hyvää mieltä ja nostaa hymyn kaikenikäisten huulille. Värikäs kesänäyttely Taivas kattona on avoinna naivistien puukoululla joka päivä 28.8. asti. 

Kultasuklaan suklaatehdas Iittalan Lasimäellä valmistaa artesaanisuklaata jo 30 vuoden kokemuksella, ja suklaapuodista löytyvät uusimmat herkut. Naskali Leatherin pajassa voi nähdä nyrkkeilyhanskojen saavan uuden elämän tyylikkäinä asusteina. Käsityöharrastajat löytävät tiensä Lasimäen Linnanrouvaan. Iittalan Lasimäellä designen historia ja nykypäivä kohtaavat samassa pihapiirissä paikallisten ja vaihtuvien sisältöjen kanssa. 

Tänä kesänä Iittalan kylään ja sen monipuoliseen luovuuteen on helppo tutustua Iittalan helmien avulla. Helmet –kartta esittelee kylän suuria ja pieniä nähtävyyksiä, pysyviä ja vaihtuvia kohteita. Kartan avulla jokainen voi suunnitella oman Iittala-päivänsä. Joissakin helmissä on QR-koodi, joka herättää helmen eloon. l 

Tervetuloa päiväretkelle Iittalaan – muotoilun, 

taiteen ja kädentaitajien kylään. Tutustu alueen runsaaseen tarjontaan, tapahtumiin ja ravintolapalveluihin osoitteessa: www.iittalavillage.fi

 

Jaa tämä artikkeli


Matkailu Vapaa-aika