Jyväskylässä toivotaan viisautta ja tasapuolisuutta päättäjiltä – kilpailu pitää hinnat kurissa


Kotimainen Minimani on aito vaihtoehto hypermarkettien joukossa. Jyväskylän myymälän kehitykseen on intoa, mutta suunnitellun kaavoituksen toteutuminen voi häätää suomalaisketjun paikkakunnalta. 

Suomalainen, 1980-luvulla perustettu, perheyhtiövetoinen ja palveluun panostava hypermarketketju Minimani menestyy hyvin kivijalkakaupassa. Myymälöillä on hyvät sijainnit ja valikoimat – ilman keskusvarastoa toimiva ketju on ainutlaatuinen ilmiö pohjoismaalaisittainkin. Toimintamalli mahdollistaa suorat hankinnat toimittajilta. 

”Asiakas arvostaa sitä, että voi vaikuttaa valikoimaan saaden esittää toiveensa tutuille myyjille ja kauppias pystyy reagoimaan valikoimalisäyksiin ketterästi. Merkkituotteet minihintaan on osoittautunut hyväksi kilpailuvaltiksi”, kertoo Minimanin toimitusjohtaja Jussi Nummelin. 

JYVÄSKYLÄSSÄ HALUTAAN KEHITTÄÄ TOIMINTAA 

Jyväskylän Minimanissa on jo pitkään odotettu sormet syyhyten, että asiakaskokemusta ja tilojen ominaisuuksia päästään kunnolla kehittämään. Kattava, mutta kompakti hypermarketti työllistää sata henkeä ja valtaosalla työsuhteet ovat pitkiä, 90-luvulta saakka kestäneitä. 

“Meillä on nopea asioita ja kuitenkin valikoima ja käyttötavaroiden määrä on kattava. Tahtoa on pitää paikallista kilpailua yllä ja hintataso asiakkaille edukkaana”, Jyväskylän tavaratalon johtaja Ville Joensuu pohtii. 

Muiden paikallisten yritysten ohella myös Minimanissa ihmetellään suunniteltuja tiekaavoituksia – ne eivät mahdollista esimerkiksi Minimanin jatkoa. Joensuu toivoo päättäjien kuuntelevan yrittäjiä sekä tekevän reiluja ja viisaita ratkaisuja: “Vuorovaikutusta on, mutta aihetta on pyöritelty useita vuosia ja siihen liittyy paljon epätietoisuutta. Suunnitelma on mahdollista vetää vielä takaisin ja tuoda tilalle vaihtoehtoinen, kaikkien kannalta toimivampi ratkaisu.” 

Tiejärjestelyiden toteuttaminen suunnitellulla kaavoituksella ohjaisi liikennevirran valtateiltä pienemmille kaduille ja palvelut kauemmaksi asiakkaista. Kilpailun supistuminen näkyisi asiakkaille hinnoissa. 

“Nyt vain rohkeasti suunnitelma uuteen harkintaan!” Joensuu kannustaa. 

Jyväskylässä odotetaan oikeaa päätöksentekoa, jotta historialliseen keksitehtaaseen päästään investoimaan ja asiakaskokemusta kehittämään.

Paikallisesti puhuttava kauppa 

Minimanit palvelevat hyvien liikenneyhteyksien varrella kaupunkien keskusta-alueilla Jyväskylässä, Kokkolassa, Ideaparkissa Lempäälässä, Seinäjoella, Vaasassa ja Rovaniemellä sekä verkossa. Minimanissa vaalitaan perheyhtiöarvoja ja toimitaan perustaja Juhani Metsärannan alkuperäisen ajatuksen mukaan: “Minimanissa kuuntelemme asiakasta herkällä korvalla ja palvelemme hänet hymyillen ulko-ovelta ulko-ovelle”. 

Tutustu tarkemmin: www.minimani.fi

Jaa tämä artikkeli


Kaupan Alan Tulevaisuus