Jyväskylän yliopiston Executive MBA:lle jo kolmas kansainvälinen akkreditointi


Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu saavutti Business Graduates Associationin, eli BGA:n akkreditoinnin tammikuussa 2020 neljäntenä yliopistona maailmassa. Jyväskylän yliopiston Executive MBA on tarjonnut vastuullista kokeneen liikkeenjohdon johtamiskoulutusta jo vuodesta 1989. Ohjelmalla on AMBA, AACSB ja nyt uusimpana BGA-akkreditointi. Toisiaan täydentävät laatuleimat takaavat korkeatasoisen johtamiskoulutuksen.

Vaikka eri organisaatioiden laatuleimat varmistavat toiminnan laatua kaikki monipuolisesti, on niillä myös toisiaan täydentäviä painotuksia. BGA-organisaatio painottaa laatuarvioinneissaan erityisesti koulutuksen vaikuttavuutta, vastuullisuutta ja elinikäistä oppimista. Jyväskylän yliopisto on vasta neljäs yliopisto maailmassa, joka on saavuttanut BGA-akkreditoinnin. Akkreditoinnin saaminen on osoitus siitä, että vastuullisen liiketoiminnan koulutus on Jyväskylässä maailman kärkiluokkaa. Edellisen kerran Jyväskylän yliopistossa iloittiin akkreditoinnin merkeissä loppuvuodesta 2018, kun arvostettu kauppatieteen akkreditointeja tarjoava järjestö AACSB myönsi kauppakorkeakoululle laatuleimansa.

Vastuullista ja vaikuttavaa johtamiskoulutusta

”AACSB-akkreditointi varmentaa, että koulutuksen kehittämisen prosessimme ovat laadukkaita. AMBA akkreditointi takaa, että Executive MBA-ohjelman kouluttajat ja opetussisältö ovat huippuluokkaa ja opiskelijoiden profiili korkeatasoinen. Uutena palettiin mukaan tullut BGA-akkreditointi puolestaan painottaa koko toimintamme vaikuttavuutta ja vastuullisuutta”, kertoo EMBA-koulutuksesta vastaava johtaja Pasi Aaltola. Sen lisäksi että kauppakorkeakoulu ja sen Executive MBA- ohjelma täytti akkreditointien vaativat kansainväliset laatukriteerit, BGA-akkreditoinnin arviointiryhmä kiinnitti palautteessaan huomiota myös kannustavaan ja opiskelijoita tukevaan toimintakulttuuriin.

”Vaikuttava liikkeenjohdon koulutus tähtää samanaikaisesti sekä henkilökohtaiseen että osallistujan organisaation kehittymiseen. Tässä oppimisprosessissa on opiskelija ja hänen tilanteensa kaiken lähtökohta. On hienoa saada tunnustusta myös tästä toimintakonseptimme keskeisestä periaatteesta”, Aaltola iloitsee.

Akkreditoinnit laadun takeena

Kansainvälisiä kauppatieteellisen alan laatuakkreditointeja myönnetään erillisestä hakemuksesta ja vuosien hakuprosessin jälkeen vain pienelle osalle kauppakorkeakouluja. Jyväskylän yliopiston Executive MBA on ainoa suomenkielinen MBA-ohjelma, jolla on AMBA-akkreditointi. AMBA- akkreditointi on myönnetty maailmanlaajuisesti vain pienelle määrälle erittäin korkeatasoisia ohjelmia. Kansainväliset akkreditoinnit takaavat sen, että EMBA- opiskelijamme saavat maailmalla huipputasoiseksi tunnustettua koulutusta, Aaltola summaa.

 JYU Executive MBA

  • kansainvälisesti akkreditoitu, kokeneen liikkeenjohdon johtamisohjelma jo vuodesta 1989
  • rakentuu yksilön ja organisaation kehittymistarpeisiin
  • osallistujat laajasti eri toimialoilta yrityksistä ja organisaatioista
  • laaja johtamisosaamisverkosto
  • lähijaksot pääosin pääkaupunkiseudulla

Tilaa sitoumuksetta EMBA-opintosuunnitelma emba.jyu.fi/tilaaops

Jaa tämä artikkeli


Koulu, oppiminen