Jyväskylän seudun talvi tarjoaa lapsille liikunnan riemua ja kulttuurielämyksiä


 

 Jyväskylän seudulle on helppo saapua joka puolelta Suomea. Perillä odottaa loma, jonka aikana lasten kanssa ehtii seikkailla niin liikunnallisten aktiviteettien kuin kulttuurin parissa.

 Jyväskylän seudulla talvilomalaisille on tarjolla monipuolisesti vaihtoehtoja ulko- ja sisäliikuntaan – kulttuuria unohtamatta. Seudulla on useita laskettelukeskuksia, ja rinteiden juurelle voi matkata kätevästi vaikka paikallisbussin kyydissä. Lähellä Jyväskylän keskustaa sijaitsevassa Laajiksessa viihtyvät monen tasoiset laskijat. Lapsille ja aloitteleville laskijoille sopii erityisesti Laajiksen Lumimaa, jossa on helppojen rinteiden lisäksi pulkkamäki ja laavu.

Talvilomalla kylpylään, keilaamaan tai trampoliinipuistoon

Kuva: Peurunka

Talvisesta reippailusta lasten kanssa pääsee nauttimaan myös Peurungan hiihtoladuilla, pulkkamäessä tai fatbike-retkellä. Ulkoilun lisäksi lomailijoita kutsuvat Peurungan kylpylän altaat ja vesiliukumäet. 

”Meillä lapsiperheen on helppo viettää lomaa, sillä kaikki palvelut kylpylästä majoitukseen, ravintoloihin ja hienoon luontoympäristöön ovat samalla alueella”, Peurungan markkinointijohtaja Tiina Björk kertoo.

Halutessaan Peurungassa voi lomailla omatoimisesti ja turvallisesti yöpymällä huoneistohotellissa ja nauttimalla aamiaisen huoneessa.

Sisäliikuntaan vaihtoehtoja löytyy monipuolisesti Liikuntakeskus Hutungista ja JumpParkista. Hutungissa on tarjolla kaikkiaan parikymmentä lajia, ja esimerkiksi keilaus sujuu pientenkin lasten kanssa kätevän elefanttirampin ja sivulaitojen ansiosta. JumpParkin trampoliineilla puolestaan saa takuuvarmasti riemun ja hien pintaan. Myös padelia kannattaa kokeilla.

Koronarajoitusten lievennyttyä ovensa avaa jälleen Jyväskylän keskustan läheisyydessä sijaitseva vesiliikuntakeskus AaltoAlvari.

Elämyksiä Ilmavoimamuseossa

Liikunnan vastapainoksi talviloma Jyväskylän seudulla tarjoaa myös kulttuuria. Suomen Ilmavoimamuseossa pääsee lennähtämään keskelle Suomen Ilmavoimien vaiherikasta ja mielenkiintoista historiaa. Museossa on esillä kaikkiaan 29 Ilmavoimien käytössä ollutta konetta. 

”Kokonaisten koneiden lisäksi näyttelyssä on kolme aitoa lentokoneen ohjaamoa, joihin vierailijat pääsevät istumaan. Lisäksi perheen pienimmille on oma pikku hävittäjä, jonka ohjaamoon voi kiivetä”, asiakaspalveluvastaava Jenni Siik Suomen Ilmavoimamuseosta kertoo.

 Lue lisää lomavinkkejä: visitjyvaskyla.fi/lapsilleMatkailu Vapaa-aika