Julkisissa hankinnoissa piilee mittava potentiaali


Hyvien hankintojen avulla saavutetaan yhteiskunnallista vaikuttavuutta ja hyödynnetään verovaroja optimaalisemmin. Hankintojen kilpailuttamiseen sekä sopimuskauden haasteisiin saat apua PTCServices Oy:ltä. 

Julkisten hankintojen arvo on huikeat 47 miljardia euroa vuodessa. ”Hankinnoilla ja sillä miten hankintalakiin perustuvat kilpailutukset teemme, on siis merkittäviä taloudellisia vaikutuksia”, toteaa PTCS:n toimitusjohtaja Saila Eskola. 

Jotta kilpailutuksissa saataisiin hyviä tarjouksia, on hankinnoista viestittävä selkeästi potentiaalisille tarjoajille ja käytävä vuoropuhelua heidän kanssaan. Tarjousten tekeminen ei myöskään saa olla liian työlästä. ”Toimivat markkinat muodostuvat vain silloin, kun kilpailutuksiin saadaan riittävästi tarjouksia. Tämä vaikuttaa sekä kuntien elinvoimaisuuteen, että hankinnan kohteena olevien palvelujen laadun paranemiseen”, Eskola muistuttaa. 

Yhä tärkeämmässä roolissa ovat hinnan sijasta laatu ja hankintojen vaikuttavuus. Käytännössä tämä tarkoittaa hankintaan liittyvien tavoitteiden ja halutun lopputuloksen konkretisointia jo suunnitteluvaiheessa. ”Dataa hyödyntämällä ja nykytilaa tarkastelemalla voidaan kilpailutuksille määritellä vaikuttavuustavoitteet, joiden saavuttamisesta yritykselle maksetaan palkkio. Tällainen toimintamalli tukee innovatiivisuutta ja palvelujen kehittymistä.” 

Eskola muistuttaa, että julkisissa hankinnoissa piilevää valtavaa potentiaalia ei vielä ole otettu käyttöön parhaalla mahdollisella tavalla. ”Me alan pioneerina ja tuhansien kilpailutusten kokemuksella autamme tässä tarjoamalla asiantuntevaa ja käytännönläheistä palvelua”, Eskola lupaa. 

PTCS järjestää jälleen 11.11.2021 perinteisen julkisten hankintojen ajankohtaisfoorumin. ”Hybriditapahtumassamme nostetaan entiseen tapaan framille hankintakentän kiinnostavimpia käänteitä. Tervetuloa mukaan!” 

Tutustu tarkemmin: ptcs.fi

Jaa tämä artikkeli


Elinvoimainen Suomi