Laadukas untuvatakki on ekologinen valinta


Pitkään käytössä kestävä untuvatakki on hyvä valinta sekä ympäristön että käyttäjän kannalta. Kevyestä, hengittävästä ja lämpimästä takista tulee todennäköisesti luottovaatteesi.

Viimeaikaisten selvitysten mukaan vaateteollisuuden a on suurempi kuin lento- ja laivaliikenteen yhteensä. Pitkäikäinen, kestävä ja monenlaisissa olosuhteissa toimiva vaate, joka on käytön jälkeen kierrätettävissä tai myytävissä eteenpäin, on kannattava sijoitus sekä itselle että ympäristölle.

”Kaupassa kannattaa läimäyttää untuvatakkia ja katsoa nouseeko täytteestä pölyä kankaan pintaan”

Joutsenen untuvatakit on tehty kestämään. Klassiset mallit ja värit takaavat sen, että takki ei mene heti pois muodista, vaan sitä voi käyttää vuodesta toiseen. Hyvälaatuinen untuvatakki on sijoitus, jonka arvo säilyy.

Untuvatakki sopii monenlaisiin sääolosuhteisiin. Kevytuntuvatakki toimii hyvin kevään ja syksyn koleudessa ja lämpimämpi takki talvisissa olosuhteissa. Modernit mikrokuitukankaat pitävät tuulen ja pienen sateen loitolla ja untuvasta tuleva luonnollinen lämpö tuntuu miellyttävältä. Untuva sopeutuu vallitseviin olosuhteisiin ja hengittää toisin kuin keinokuidut.

Untuvatakki on myös helppohoitoinen, sillä sen voi huoletta pestä pesukoneessa.

”Joutsenen untuvatakki on tuote, josta et halua luopua”, Erkki Juhonen uskoo.

Joutsenen untuvatakeissa käytetään vain korkealaatuisinta untuvaa, joka tulee EU-alueelta, pääasiassa Ranskasta ja Espanjasta, lihantuotannon sivutuotteena.

”Me tunnemme henkilökohtaisesti jokaisen raaka-ainetoimittajamme ja tiedämme mistä untuva tulee. Korkealaatuista untuvaa syntyy vain olosuhteissa, joissa linnun on hyvä olla. Hyvä hoito näkyy untuvan laadussa”, Juhonen sanoo.

Kaikki Joutsenen käyttämä untuva pestään omissa untuvanjalostamoissa, jotta siitä saadaan pois kaikki mahdolliset allergiaa aiheuttavat osat. Puhdistusprosessiin kuuluu myös kaksinkertainen pölynpoisto, jolloin saadaan aikaiseksi maailman puhtainta untuvaa, joka sopii myös allergikoille.

”Moni valmistaja jättää pölynpoiston tekemättä, jolloin untuvasta irtoaa pölyä. Kaupassa kannattaa läimäyttää untuvatakkia ja katsoa nouseeko täytteestä pölyä kankaan pintaan”, Juhonen neuvoo.

Untuvan puhtaus on tärkeää myös laadun kannalta. Puhtaan untuvan käyttöikä on korkeampi ja tuotteeseen tarvitaan vähemmän täytettä saman lämmittävyyden aikaansaamiseksi.

”Mitä hienompaa ja puhtaampaa untuvaa takissa on, sitä kevyempi, hengittävämpi ja pitkäikäisempi se on”, Juhonen tiivistää.

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Muoti