Joustavaa rahoitusta, vakaata sijoitustuottoa


Pankit kiristävät luotonantokriteereitään eivätkä toisaalta ole nostamassa säästötilien korkotuottoja. Euroopan johtava vaihtoehtoisrahoittaja EstateGuru tarjoaa ratkaisua näille kolikon molemmille puolille.

Jo ennen koronan runtelemaa taloutta pk-yrityksillä oli vähintäänkin haastavaa löytää riittävässä aikaikkunassa lainarahoitusta pitääkseen pyörät pyörimässä tai rahoittaakseen uudenlaista liiketoimintaa. 

Syyskuussa 2020 tilanteeseen saatiin helpotusta. ”Toimme uuden, joustavan ja turvallisen rahoitusratkaisun perinteisten pankkiluottojen rinnalle. Palvelumme yhdistää ketterästi rahoitusta tarvitsevan pk-yrityksen ja yksityisen, turvattuja tuottoja etsivän piensijoittaja-rahoittajan”, kuvailee EstateGurun Suomen maajohtaja Matti Vansén palvelua, jonka avulla ollaan ratkomassa yhteiskunnallisestikin merkittävää haastetta. 

Uusi kiinteistösijoittamisen joukkorahoitusmuoto 

Piensijoittajilla Vansén tarkoittaa tavallisia, keskituloisia yksityishenkilöitä, jotka ovat kyllästyneet makuuttamaan säästöjään nollakorkoisilla pankkitileillään. ”Pienelläkin sijoitussummalla pääsee mukaan tähän uudenlaiseen kiinteistösijoittamisen joukkorahoitusmuotoon.” 

”Toimimme joustavasti ja ennen kaikkea nopeasti. Sijoitustiimimme analysoi satojen datapisteiden avulla lainaa hakevat yritykset ja projektit. Riskikartoituksen läpäisseiden lainahaku julkaistaan verkkopalvelussamme, jossa rekisteröidyt sijoittajat valitsevat itse haluamansa sijoitussumman.

sijoitussumman. Parhaimmillaan pk-yrittäjällä voi näin olla rahoitus plakkarissa parissa päivässä. Palvelumme sopii myös käyttöpääomalainoihin”, Vansén kuvailee ja lisää: 

”Valmiiksi due diligence -analysoitujen kohteiden lisäksi rahoittajat hyötyvät, koska lainantarvitsijat ovat halukkaita maksamaan korkeampaa korkoa joukkorahoitetuista, nopeasti järjestyneistä lainoista, jotka ovat kiinteistövakuudellisia. Sijoittajan ei siis itse tarvitse opiskella sijoituskohdetta tai sijoitusmaailman lainalaisuuksia ja kävi yritykselle miten tahansa, vakuuden arvo säilyy.” 

Helppoa, vakuudellista sijoittamista 

”Toimintamme on täysin läpinäkyvää. Nettisivuiltamme löytyy kaikki toimintaamme liittyvä tieto. Palvelu on helppokäyttöinen. Mobiilisti toimivaa EstateGuru -tiliään voi halutessaan hienosäätää”, Vansén lisää. 

EstateGurulla on jo 70 000 sijoittajaa ja keskimääräinen sijoitustuotto 11,55 %. ”Olemme lisäksi kehittäneet automatisoidun sijoitustoiminnon, Auto Investin, niille jotka haluavat hajauttaa salkkuaan käyttämättä paljoa aikaa sen hallintaan ja hyötyvät näin korkoa korolle -efektistä. Monelle kuitenkin tärkeintä on, että kiinteistöala on sijoituskohteena vakaa, lainat ovat vakuudellisia, lainoitusaste on keskimäärin 60% ja tuotto huomattavaa”, Vansén summaa. 

EstateGuru lyhyesti 
  • Vuonna 2014 perustettu tarkasti valikoituihin, lyhytaikaisiin, eurooppalaisiin kiinteistövakuudellisiin lainoihin erikoistunut sijoitusyhtiö 
  • Keskimääräinen tuotto sijoitetulle pääomalle: 11,52% 
  • Sijoittajille maksettua korkoa: yhteensä noin 23 miljoonaa € 
  • Välitettyä lainaa: noin 300 000 miljoonaa € 
  • Sijoittajien lukumäärä: noin 70 000 
  • Lainojen lukumäärä: noin 2000 kappaletta 
  • EstateGurun kehittämä Auto Invest -teknologia helpottaa sijoittamista ja mahdollistaa sijoitusten automaattisen hajauttamisen
Jaa tämä artikkeli


Bisnes