Jonna Tupasalo löysi oman juttunsa IT-alalta ja sai mahdollisuuden nopeaan alanvaihtoon


 Jonna Tupasalo päätyi suuntaamaan uudelle uralle AW Academyn kiihdytettyyn oppimiseen pohjautuvan kolmen kuukauden koulutuksen avulla. Hän kokee, että intensiivikoulutus on antanut hyvät valmiudet työssä pärjäämiseen. 

 Jonna Tupasalo viihtyi edellisessä työssään TV-kuvaajana, mutta pahenevat selkäkivut pakottivat hänet pohtimaan uravaihtoehtoja. Samaan ajankohtaan sattuivat myös vauvauutiset, joten elämässä oli edessä selkeä suunnanvaihdos. 

– Oli oikea hetki ajatella, miten tästä eteenpäin, hän kuvailee. 

Tupasalo oli jo ehtinyt kartoittaa, että IT-ala saattaisi olla oma juttu. Paluu työelämästä koulunpenkille moneksi vuodeksi ei kuitenkaan tuntunut hyvältä vaihtoehdolta. Kun hän sitten vuonna 2018 kuuli AW Academyn ServiceNow-intensiivikoulutuksesta sattui se mahtavaan saumaan. 

– Äitiyslomani alkoi olla lopuillaan ja työnhaku edessä. Kiinnostuin ajatuksesta, että koulutus valmistaa suoraan työhön kahdessatoista viikossa, hän kertoo. 

AW Academyn lupaus varmasta työpaikasta perustuu siihen, että osallistujien sopivuus koulutukseen ja alan töihin varmistetaan monivaiheisella, tulevaisuuden potentiaalia kartoittavalla valintaprosessilla. Tupasalo teki rekrytoinnin ensimmäiset tehtävät ja yllättyi iloisesti, kun pääsi jatkoon.

 Myös seuraavat vaiheet sujuivat ongelmitta. 

– Olin jo valmiiksi asennoitunut työnhakuun, joten esimerkiksi motivaatiokirjeen kirjoittaminen oli helppoa. Minulle on myös ehtinyt kertyä paljon erilaista työ – ja elämänkokemusta, josta pääsin kertomaan haastatteluissa, hän mainitsee. 

Haastavaa, mutta palkitsevaa 

Kun Tupasalo sai tietää päässeensä koulutettavaksi, täytyi vielä miettiä, miten haastava koulutus ja perhe-elämä saataisiin sopimaan yhteen. 

– Aloimme sumplimaan, miten mies pärjää kolme kuukautta hoitaen käytännössä sekä lapset että omat työt, Tupasalo kertoo. 

Tupasalo kuvailee, että kolmen kuukauden koulutusjakso on vaativa, mutta tiiviin ryhmän tuki ja hyvät opettajat auttavat kuitenkin jaksamaan ja innostumaan. Hän kiittää myös sitä, että koulutuksessa kuunneltiin tarkasti osallistujien palautetta ja toiveet otettiin hyvin huomioon. 

Tupasalo työllistyi koulutuksen jälkeen arvostettuun IT-alan yritykseen ja viihtyy siellä edelleen. 

– Koulutus antaa todella hyvät avaimet selvitä uudessa työssä. Aloittamisen jälkeen on ollut vain itsestä kiinni, kuinka paljon haluaa kehittyä edelleen, hän kuvailee. 

AW Academyn toimitusjohtaja Katja Miettinen korostaa sitä, että koulutuksen avulla saadaan tehokkaasti yhdistettyä motivoituneet osaajat ja yritykset, joilla on ammattilaisista pulaa. Samalla saadaan kasvatettua yritysten moninaisuutta niin senioriteetin kuin esimerkiksi sukupuolijakauman osalta. 

– Olemme todella iloisia siitä, että lähes puolet koulutuksiimme osallistuvista on ollut naisia, Miettinen summaa. 

 AW ACADEMY 
  • Kiihdytettyyn oppimiseen erikoistunut koulutusyritys 
  • Perustettu vuonna 2015, Suomessa 2017 
  • Yli 2000 alumnia kansainvälisesti, Suomessa hieman yli 400 
  • Osa Academic Work -konsernia 

Haku AW Academyn kevään 2022 koulutusohjelmiin aukeaa syyskuussa!”

www.awacademy.fi 

Jaa tämä artikkeli


Koulu, oppiminen