Joko yrityksesi on liisannut oman tuulivoimalan?


Sähkönhinnan jyrkät hintaheilahtelut ovat herättäneet laajempaa kiinnostusta PPA- eli pitkäaikaista sähkösopimusta kohtaan. Samalla yritykset pääsevät tekemään selkeän ja konkreettisen ilmastotalkootoimenpiteen: sopimus määrittää, että sähkö todistetusti tuotetaan ilmastoystävällisesti joko tuuli- tai aurinkovoimalla. 

Energia Myynti Suomi tarjoaa yritysasiakkaille pitkäaikaista, lähtökohtaisesti kymmenvuotista, PPA-sähkösopimusta, jossa sähkö tuotetaan todistetusti uusiutuvalla energialla, pääsääntöisesti tuulivoimalla. Suojattu hinta puolestaan varmistaa, että yrityksen ei tarvitse huolehtia sähkön hinnanheilahtelujen vaikutuksista, ja laskutus hoituu vaivattomasti Energia Myynti Suomen kautta. 

”Viimeaikaisten sähköhintapiikkien myötä kiinnostus pitkäaikaiseen kiinteähintaiseen sopimukseen on kasvanut selvästi”, Energia Myynti Suomen toimitusjohtaja Kimmo Kuusinen on huomannut. ”PPA-sopimukset ovat oivallinen lisä kattavaan salkunhallintapalveluumme, jotta asiakkaamme saavat sähköä mahdollisimman hyvään hintaan. Lisäksi uusiutuvan energian tuotanto lisääntyy lähivuosina tuntuvasti, sillä kapasiteetti liki tuplaantuu nopeasti.” 

Energia Myynti Suomi on osa kansainvälistä Energi Danmark -konsernia, joka on Pohjoismaiden suurimpia sähkönmyyjiä yrityspuolen sähkömarkkinoilla. ”Iso kansainvälinen taustaorganisaatio antaa vankempaa äänenpainoa ja mahdollistaa kilpailukyisen hinnoittelun. Myyntiosuutemme Suomen yrityssähkömarkkinoista onkin erittäin merkittävä”, Kuusinen kertoo. 

PPA sopii myös pk-yrityksille 

PPA-sopimus eli pitkäaikainen sähkösopimus tarjoaa päästötöntä sähköä suojatulla hinnalla ja auttaa saavuttamaan ilmastotavoitteet, yrityksen koosta riippumatta. ”Meidän tavoitteemme on, että asiakkaamme konkreettisesti tietävät, missä heidän kuluttamansa sähkö tuotetaan. Pystymme osoittamaan tietyn tuulivoimalan, josta sähkö heille tuotetaan ja käytännössä viedä heidät paikan päälle sitä katsomaan”, Kuusinen kertoo. ”Jotta yritykset, koosta riippumatta, pääsevät hyötymään tästä ekoteosta, olemme muodostaneet pienistä yrityksistä koostuvia PPA-pooleja. PPA-poolien kautta yrityksen ovi uusiutuvaan energiaan avautuu pienemmällekin yritykselle.” 

Sähkön hinnan arvioidaan nousevan siitä tasosta, joka menneinä vuosina nähtiin. Merkittävänä tekijänä tässä on sähkönsiirron lisääntyminen muille markkina-alueille sekä sähkönkulutuksen kasvu mm. sähköistyvän liikenteen, datakeskusten ja teollisuuden kulutuksen kasvu myötä. Sähkösopimusten merkitys kasvaa siis lisää. ”Arvioimme, että Suomen tuontiriippuvuus sähköstä vähenee, ja suomalaista ylijäämäsähköä viedään jatkossa naapurimaihin.”, Kuusinen muistuttaa. 

Energia Myynti Suomen PPA-sopimus on erinomainen vaihtoehto, mutta ei ainoa. ”Muun tyyppistäkin sähkön hintasuojauspalvelua kauttamme edelleen luonnollisesti saa”, Kuusinen summaa. 

Tutustu tarkemmin: www.energiasuomi.fi

Jaa tämä artikkeli


Energia ja Ympäristö