Jokainen voi tavoitella omia unelmiaan


Pirkanmaan Osuuskauppa POK tarjoaa monipuolisia työ- ja kouluttautumismahdollisuuksia niin uraansa aloitteleville kuin alanvaihtajille. Yksi tärkeimmistä valintaa vaikuttavista asioista on hyvä asenne tiimityöskentelyyn. 

Helena Maijanen lopettelee työvuoroaan Sokos Herkun palvelutiskillä. Takana on yli puolet Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen ja POK:n yhteisestä neljän kuukauden Ruokatori-oppisopimuskoulutuksesta, johon kuuluu työskentelyä myymälän eri osastoilla, keittiössä ja kassalla. 

”Asiakaspalvelu ja ruoka ovat lähellä sydäntäni, ja tässä ne yhdistyvät. Olin aiemmin kaupassa töissä Lappeenrannassa, mutta halusin vaihtaa paikkakuntaa ja työpaikkaa sekä kouluttautua lisää”, Maijanen kertoo. 

Iso talo sekä uudet työkaverit ja työtehtävät jännittivät aluksi, mutta hyvä vastaanotto ja perehdytys auttoivat sopeutumaan joukkoon nopeasti. Keneltä tahansa voi kysyä neuvoa, jos joku asia askarruttaa. 

”Parasta on se, että pääsee oppimaan uutta samalla, kun on töissä. Koulussa istuminen ei ole oma juttuni. Olen viihtynyt täällä hyvin ja kuullut, että POK tarjoaa hyvät mahdollisuudet kouluttautua lisää ja jatkaa eri hommiin, jos siltä joskus tuntuu. Toivottavasti saan jatkaa täällä”, Maijanen sanoo. 

Töitä uran alussa oleville ja kokeneille 

Pirkanmaan isoimpiin työnantajiin kuuluvan POK:in palveluksessa on noin 3 000 työntekijää yli sadassa toimipaikassa ympäri maakuntaa. Monipuolisia työmahdollisuuksia löytyy päivittäistavarakaupoista, ravintoloista ja liikennemyymälöistä. Myös parturi-kampaamot ja Kukittamo-kukkakaupat tarvitsevat erikoisalojensa osaajia. 

”Meille työllistyessä ei tarvitse olla valmis osaaja tai ammattilainen, vaan aito kiinnostus ruokaan tai asiakaspalveluun riittää. Perehdytämme työhön ja opetamme muut asiat. Meitä kiinnostavat niin työuransa alussa olevat nuoret kuin hakijat, joilla on aiempaa kokemusta ja koulutusta. Yhteistyömme paikallisten oppilaitosten, kuten Tredun ja TAKK:in, kanssa on tiivistä”, selvittää rekrytointipäällikkö Heini Salo. 

POK tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuuden rakentaa monenlaisia urapolkuja koulutusten kautta. Esimerkiksi tänä vuonna joukko myyjiä on kouluttautunut vastuumyyjiksi, jotka vastaavat tietystä osa-alueesta tai vuorosta ja toimivat tiiminvetäjinä. Tarjolla on ollut myös valmennusta vuorojohtamiseen. Vastuutehtävät ovat hyvä väylä kohti esihenkilötehtäviä. 

Jatkokouluttautumismahdollisuuksien lisäksi työntekijät saavat nauttia mittavista henkilökuntaeduista. Niihin kuuluvat muun muassa työterveyshuolto, alennukset elintarvikkeista, käyttötavaroista sekä parturi-kampaamopalveluista, hieronta- ja fysioterapiapassi, ePassi sekä valtakunnalliset S-ryhmän edut ravintoloissa ja hotelleissa. Etujen kokonaisarvo voi nousta jopa tuhansiin euroihin vuodessa. POK:illa on käytössä myös kannuste- ja tulospalkkausmalli. 

Työstä kipinä alan opiskeluun 

Elisa Syväselle on nuoresta iästään huolimatta kertynyt kokemusta POK:issa jo viiden ja puolen vuoden ajalta. Hän aloitti 18-vuotiaana liikennemyymälätyöntekijänä ABC Orituvalla, josta siirtyi myöhemmin ABC Lahdesjärvelle. Viime keväänä Syvänen eteni ravintolan ja Hesburgerin palveluvastaavaksi ja työvuoron esihenkilöksi. 

”Olen viihtynyt talossa hyvin ja saanut paljon erilaista koulutusta tehtäviini. Omat esihenkilöt tarjoavat tukea tarvittaessa; yksin ei tarvitse jäädä. Parasta työssä ovat työkaverit ja erilaiset työvuorot. Kassatyön lisäksi saa olla paistossa tai auttaa lounaan laittamisessa. Monipuolisuus tekee työstä mielekästä”, hän kertoo. 

Työ ravintola-alalla antoi kipinän opiskeluun: Syvänen opiskelee työn ohella restonomiksi Tampereen ammattikorkeakoulussa. Työnantaja joustaa hyvin työvuorojen suhteen, mikä mahdollistaa työt vain viikonloppuisin. ”Olen nyt kutsumusammatissani, ja asiakaspalvelu on sitä, mitä haluan tehdä. Haaveissa on jonakin päivänä hyödyntää tutkintoa ja päästä esimerkiksi ravintolapäälliköksi johonkin POK:in ravintolaan. Jokaisen kannattaa tavoitella unelmiaan ja ottaa haasteita vastaan”, hän sanoo. l 

Pirkanmaan Osuuskaupan avoimet työpaikat, kesätyöpaikat ja tiedot oppisopimuskoulutuksista löytyvät osoitteesta www.pokrekry.fi

Esimerkkejä avoimista työpaikoista: 

  • l Hesburger-valmentaja, haku avoinna 6.12.2021 asti 
  • l Apulaispäällikkö Sale Amuri, Tampere, haku avoinna 6.12.2021 asti 
  • l Ruokatori-oppisopimuskoulutus, haku avoinna 9.1.2022 asti 
  • l Kesätyöhaku käynnistyy tammikuussa, haku avoinna 3.1.-13.2.2022 

Avoimeen hakuun voi aina jättää hakemuksen. 

Jaa tämä artikkeli


Rekry