Johtamisen design on avain kasvuun


Elämme aikaa, jolloin luotu menestys kestää vain puolet siitä mitä ennen, ja digitalisaatio on nelinkertaistanut muutosnopeuden. 

Tällä vuosituhannella toimitusjohtajien uran pituus on puolittunut, joka kertoo siitä, kuinka vahvasti johtaminen kytkeytyy menestyksen luomiseen. 

Totuttuihin rutiineihin perustuvalla johtamisella ei voida luoda ylivoimaa aikana, jolloin ketteryys muutoksessa on tärkeämpää kuin organisaation koko tai historiallinen onnistuminen. 

Johtamisen muotoilu (managerial leadership design) on uusi konsepti, jonka avulla voidaan organisaation voimatekijät yhdistää voittavaksi voimavektoriksi. 

Johtamisen muotoilu ratkaisee suurimmat johtamisen haasteet ja ongelmat, kuten miten strategia saadaan toteutumaan ilman viiveitä, kuinka yhdistetään talentti arvon luomiseen, miten kalibroidaan kulttuuri mahdollistamaan onnistuminen tai miten inhimillinen pääoma tehdään yhtä ketteräksi kuin finanssipääoma jo nyt on. 

Johtamisen designin tulokset ovat käytännössä mitattavia ja merkittäviä. Sen avulla esimerkiksi sadan yrityksen ryhmässä yritysten tavoitteeseen pääsemisaste nostettiin 42 prosentista yli 70 prosenttiin. 

Ennusteet lähitulevaisuudesta perustuvat taloudellisen kasvun odotuksiin. Itse asiassa ne luovat eksponentiaalisia mahdollisuuksia yrityksille, jotka ovat valmiita ne kohtaamaan. 

Johtamisen muotoilu on avain mahdollisuuksien oven avaamiseen.

Tero J. Kauppinen 

viagroup.fi

Jaa tämä artikkeli


Työelämä