JÄTTEET KIERTOON ENTISTÄ HELPOMMIN


Pakkausjätteiden lajittelu kierrätettäviksi muuttuu pian helpommaksi, kun yhä useampi suomalainen saa keräysastiat omalle kotipihalle.

lmastonmuutoksen vastaisten toimien osalta jokainen teko on merkityksellinen. Lajittelu on paitsi helppo, myös konkreettinen ekoteko, joka alkaa yksilöistä ja jonka vaikuttavuus kasvaa jokaisen uuden lajittelijan myötä. 

Ringin tavoitteena on tehdä pakkausjätteen lajittelusta mahdollisimman helppoa kuluttajille. Tätä tavoitetta tukee myös uudistunut jätelaki: Ensi vuoden heinäkuuhun mennessä entistä useampi suomalainen saa omalle kotipihalleen pakkausjätteiden eli lasin, kartongin, metallin ja muovin keräysastiat. Pakkausjätettä ryhdytään keräämään kierrätettäväksi kaikista vähintään viiden asunnon taloyhtiöistä. Sellaisia löytyy Suomesta yli 75 000. Kiinteistökeräyksen lisäksi suomalaiset voivat jatkossakin hyödyntää valtakunnallista Rinki-ekopisteverkostoa. 

Haluamme saada mahdollisimman monen suomalaisen ottamaan lajittelun osaksi arkeaan. Tänä keväänä Rinki on vienyt suomalaiset lajittelukouluun, jossa opitaan lajitteluvinkkejä ja kerrataan, miksi pakkausten lajittelu on tärkeää. Hyppää sinäkin hetkeksi takaisin koulun penkille – huolehditaan yhdessä siitä, että pakkaus kiertää. 

Juha-Heikki Tanskanen
Toimitusjohtaja
Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy 

rinkiin.fi 

Jaa tämä artikkeli


Asuminen Rakentaminen