Jatkuvasti muuttuva ympäristö – mistä osaavat tekijät?


Kuvassa Vasemmalla Amiko Oy Liiketoimintajohtaja Marko Määttä, keskellä Hallituksen puheenjohtaja / konsernin johtaja Jari Parkkinen ja oikealla Amiko Oy toimitusjohtaja Toni Eklund. 

Osaamisen ja henkilöstön muuttuvat tarpeet hallitsevan asiantuntijakumppanin merkitys kasvaa entisestään erityisesti yritysten liiketoiminnan muutosvaiheissa. 

Erityisesti yrityksen kasvuvaiheessa menestymisen kannalta ratkaisevan tärkeää on löytää organisaatioon sopivat, sitoutuneet työntekijät. 

”Me haluamme auttaa yrityksiä keskittymään ydinosaamiseensa ja olemme siksi pitkän ja laajan kokemuksen perusteella rakentaneet henkilöstöpalveluyhtiön, josta yritys saa yhdeltä luukulta kulloinkin tarvitsemansa palvelut”, kertoo Amiko Oy:n toimitusjohtaja Toni Eklund. 

”Palvelumme eivät rajoitu rekrytointiin tai henkilöstövuokraukseen, vaan tarjoamme kokonaisvaltaisia henkilöstöratkaisuja, mukaan lukien veloitukseton henkilöstökonsultointi”, vahvistaa liiketoimintajohtaja Marko Määttä. 

”Saatamme yhteen oikeat osaajat ja työnantajat”

Täsmäräätälöity henkilöstökombo tuottaa parasta tulosta 

Hän rohkaiseekin yrityksiä hyödyntämään henkilöstöalan vahvaa ja monipuolista kartoitus- ja suunnitteluosaamista nykyistä rohkeammin – kyseessä on luottamusala, joten kasvustrategian raottamisen yhteydessä liikesalaisuuksien leviämistä tai sitoutumispakkopelkoa ei kannata tässä yhteydessä tuntea.

”Pystymme ehdottamaan yrityksen liiketoimintaa parhaiten kulloisessakin tilanteessa tukevaa täsmäräätälöityä henkilöstökombinaatiota, olipa kyseessä kasvu- tai uudelleensijoittamisvaihe”, Määttä lisää. 

Eklund kertoo, että Amikolla tiedostetaan vahvasti myös eri toimialojen kasvava osaajaresurssipula. ”Tästä johtuen olemme avanneet Puolaan oman yhtiön, joka rekrytoi asiakkaillemme ammattiosaajia sekä yhteys on myös avattu Filippiineille lisätyövoiman tarjoamiseksi.” 

Amikon palkkalistoilla on tyytyväistä eri alojen ammattilaisia. 

”Omaan henkilöstömme panostamalla pystymme tarjoamaan yrityksille eri toimialojen ammattilaisia, jotka viihtyvät työssään ja haluavat antaa parastaan”, Määttä kiteyttää. 

Robotisaatio muuttaa työnkuvia, mutta henkilöstötarvetta se ei poista. 

”Aina tullaan tarvitsemaan työntekijöitä. Toki heidän uudelleenkouluttautumisen tarve kasvaa, jolloin eri koulutuslaitoksien kanssa rakentamamme yhteistyömallit lisääntyvät, sen lisäksi, että saatamme yhteen oikeat osaajat ja työnantajat”, Eklund ja Määttä summaavat.

Vuodesta 2015 toiminut, menestyksekkäästi kasvanut Amiko Group koostuu yhdeksästä yrityksestä – seitsemästä henkilöstöalan yrityksestä, taloushallintoon erikoistuneesta VerkkoTilit Oy -tilitoimistosta sekä ohjelmistoalan yrityksestä, Panasoftista. 

Palvelut kattavat henkilöstövuokrauksen, suorarekrytoinnit, headhunttauksen ja uudelleensijoittamispalvelun, testaukset ja analyysit, tyky-palvelut, ulkoistamisen, asiantuntija- ja tilitoimistopalvelut, palkkahallinnon ja HR-järjestelmät. 

www.amiko.fi

Jaa tämä artikkeli


Työelämä