Järvisydämellistä vieraanvaraisuutta vuodesta 1658


Rantasalmen Porosalmelle perustettiin kestikievari jo vuonna 1658. Krouvinpitäjäksi ryhtyi tuolloin Markus Heiskasen esi-isä ja tehtävä on kiertänyt tunnollisesti suvussa: Markus ja hänen Tanja-vaimonsa toimivat majatalon pyörittäjinä jo 11. sukupolvessa. 12 sukupolvi, tulevat piävelalliset, Patrick ja Sebastian ovat myös uutterasti mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa.

Linnansaaren kansallispuiston laitamille, Saimaan vilkkaimpien norppaseutujen kupeeseen on viime vuosien aikana noussut kehittyvä matkailukeskus, johon kuuluu Elämyshotellin ja huviloiden lisäksi muun muassa tunnelmallisia Maisemasviittejä, Houseboateja, luonnonläheinen Järvikylpylä, keskikievarihenkinen ravintola ja luontoaktiviteetteja vuoden jokaisena päivänä.

Hotel & Spa Resort Järvisydämen yrittäjäpariskunta Tanja ja Markus Heiskanen.

Rauhallista ohjelmaa luonnon ehdoilla

Järvisydämen asiakaskunta koostuu pääasiassa yritysasiakkaista, mutta viime vuosina myös perheet ja pariskunnat ovat löytäneet rauhallisen kotimaan lomakohteen. Järvisydän kiinnostaa myös kansainvälisiä matkailijoita, joita majoittujista on jopa 40 prosenttia. Eniten vieraita saapuu Keski-Euroopasta.

Ihmisiä kiehtoo alueen ainutlaatuinen järviluonto ja Linnansaaren kansallispuiston eläimistö. Lisäksi paikan historia luo omanlaisen tunnelman kokonaisuuteen”, Heiskanen toteaa.

Järvisydämen asiakkaat hakevat ennen kaikkea rauhoittumista ja hiljentymistä. Keväisin, kesäisin ja syksyllä lähdetään bongailemaan norppia ja risteillään tunnelmallisilla puuveneillä saariretkille, suppaillaan, melotaan ja narrataan kaloja. Talvella retkiluistellaan, hiihdetään, lumikenkäillään ja kävellään sekä jäällä, että uusilla metsäreiteillä ja joulunaikaan tunnelmoidaan nuotioretkillä. Ympäri vuoden voi rentoutua erilaisilla joogatunneilla tai nostattaa hien pintaan Fatbiken selässä.

Luonnollisia hoitoja ja hemmottelua kylpylässä

Myös Järvikylpylässä huomioidaan luonnonläheisyys. Kasvo- ja vartalohoidoissa käytetään kotimaista EcoPharma-tuotesarjaa, joka sisältää muun muassa ainesosia suomalaisista marjoista. Lisäksi kylpylässä pääsee kokeilemaan turvehoitoja. Kylpylän Joogaparvella voi puolestaan rentoutua erilaisen hyvinvointituntien, kuten ilmajoogan, hathajoogan, hotjoogan ja pilatestuntien parissa.

Järvikylpylästä löytyy 5 erilaista saunaa, kiertovesiallas, poreallas, kaksi Saimaan järvivedellä täytettyä ulkoallasta sekä pieni lastenallas. Lisäksi voi istuskella suolaluolassa sekä testailla Astamyrskysuihkun tuulia. Ryhmille kylpylästä löytyy myös yksityisiä lounge-tiloja.

www.jarvisydan.com/fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Matkailu