Vuonna 2019 puhutaan luottamuksesta


Digitalisaation vauhti kiihtyy. Kaikki mikä on digitalisoitavissa, tullaan digitalisoimaan. Muutos on radikaali ja tuo mukanaan paljon hyvää. Jo nyt jokainen yritys on digitaalinen yritys ja yhteiskuntamme toimii pitkälti tietojärjestelmien ja tietoliikenneyhteyksien varassa. On selvää, että digitaalisen toimintaympäristön turvallisuusasioiden painoarvo nousee entisestään tänä vuonna.

Tässä kehityksessä ”Mihin voin luottaa?” on kysymys, joka minulta kysytään yhä useammin. Luottamus on pääomaa, ja hyvin merkittävää sellaista. ”Miten ylläpidän ja vahvistan luottamusta?” lieneekin kaikkein tärkein kysymys digitalisoituvassa maailmassa.

Kyberturvallisuus tulee ymmärtää digitalisaation mahdollistajana – ja sen erottamattomana osana.

Kyberturvallisuus mahdollistaa digitalisaation ja luottamuksen säilymisen. Yrityksien näkökulmasta kyse on yhä merkityksellisemmästä liiketoiminta-asiasta. Kyberturvallisuudesta huolehtiminen on asiakkaiden luottamuksen ylläpitämistä, brändin arvon vahvistamista sekä toimintojen jatkuvuuden turvaamista.

Suomella ja suomalaisilla yrityksillä on vahva kansainvälinen luottamuspääoma. Siitä on pidettävä huolta ja sitä on osattava hyödyntää nykyistä paremmin.

Jarno Limnéll
Kyberturvallisuuden professori
Tosibox Oy:n toimitusjohtaja

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli IT