Jannika B sykkii musiikkia


Jannikan ensirakkaus ei koskaan kuole:
musiikki sykkii Jannikan inspiroivassa tyylissä.

Monen muun vanhemmuuden kokeneen artistin tavoin myös Jannikan elämänarvopalikat ovat hieman vaihtaneet järjestystä. Mutta radikaalista muutoksesta ei ole kyse.

”Halu tehdä ja esittää musiikkia on minun voimatekijäni. Se ajoi aikanaan rakentamaan artistin uraa. Juuri Idols -tuomarina istuessani mietin, että kaikista paineista ja varjopuolista huolimatta tämä on hienoa. Äitiyden myötä tajusin yhtälön myös musiikin kohdalla: vahva rakkaus ja intohimo ovat niin suuria tunteita, että niistä ei voi päästää irti vaikka yrittäisi ja vaikka ne välillä tuntuisivat vain kytevältä. Musiikki on minulle elämä.”

Tunteen viemää

Musiikki on terapeuttista: se herättää vahvoja tunteita ja välittää koskettavia kokemuksia. ”Musiikki lohduttaa sekä itse tekijää että kuulijaa”, 5-henkisen bändin kanssa keikkaileva Jannika vahvistaa.

Jannika kuuluu niihin musiikintekijöihin, joille live-esiintyminen on tärkeää. ”Se on ehdottomasti tämän työn parhaita puolia. Laulaminen on ykkösjuttu ja esiintyminen tulee luonnostaan, kun antaa musan tunteen viedä. Toki tanssikohtauskoreografiat on harjoiteltu mutta nekin vähän elävät”, myös tanssia rakastava Jannika kertoo.

Leikkisää, värikästä ja käytännöllistä

Tyyli ja imago ovat asioita, jotka liitetään jokaiseen nykyartistiin. Jannikalle kukaan ei ole sanellut, miltä hänen tulisi näyttää.

”Oma tyyli on paras tyyli jokaiselle. Koska pukeutuminen kuvastaa persoonaa, oma tyyliini ei ole kauhean vakavasti otettava vaan leikkisä, ja lookki käsittää monta eri väriä kerralla”, Jannika kuvailee.

Mukavuus on Jannikalle tärkeää, etenkin keikkamatkoilla. ”Hameeseen en pukeudu muuta kuin iltapukuihin: niissä pitääkin sitten olla glamouria ja ne teetän Suomessa. Näin saan varmasti yksilöllisen, persoonaani sopivan, mittojen mukaisen juhlavaatteen. Kaupan tangoilta tekemäni löydöt ovat yleensä niitä, jotka eivät ole muille kelvanneet ja jotka ovat -90 %:n alessa”, Sinkkuelämän Carrie -hahmon leikkisää tyyliä ihasteleva Jannika nauraa.

Hiustyylejä- ja värejä Jannikalla on riittänyt. ”Hiuksilla on kiva leikitellä, erottua ja tuoda esiin persoonaa. Itse uskon, että ihminen kehittyy ja muuttuu koko ajan. Eri vaiheet näkyvät mm. hiustyyleissä.”

Jannikan tulevaisuuden tavoitteet tuntuvat hyviltä. ”Haluan oppia sanomaan ”ei” asioille, jotka eivät tunnu omilta. Aion juurruttaa itseeni sisäisen rauhan ja ottaa entistä enemmän rennosti.”

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Muoti