Uskalla uudistua


Syksyn aikana jumppabuumi on taas näkynyt kuntokeskuksien saleilla valtavina asiakasvyöryinä. Tunneille on ruuhkaa ja sali on täyttynyt kesäherkkuja vyötäisiltä pakonomaisesti, jopa eläimellisesti sulattelevista ihmisistä. Joka vuosi sama juttu, puhumattakaan tammikuusta ja uuden minän metsästyksestä.

Tämä on mielestäni mielenkiintoinen ilmiö. Miksi me ihmiset koitamme apinanraivolla taistella omaa kehoamme vastaan? Miksi me lähdemme salille vain, koska niin kuuluu tehdä ja se on trendikästä? Olen kuullut liian monta tarinaa siitä, kuinka salilla huhkiminen ei oikeastaan voisi vähempää napata, mutta sinne on mentävä, koska punttien heiluttelu on nyt ”in”.

Onhan se surullista, että urheilu ja liikunta on pakkopullaa, siinä missä sen tulisi olla hauskaa ja antoisaa.  Ollaan jotenkin jumiuduttu rutiineihin. Ehkä uudet liikuntamuodot hiukan pelottavat? Ehkä on noloa mennä kokeilemaan uutta tanssituntia, jos ei heti osaakaan mennä mukana koreografiassa? Tai ehkä vain ei ole edes tullut mieleen, että aina samat liikuntakaavat eivät enää olekaan mielekkäitä. Tiedä häntä, mutta nyt aion haastaa sinut haastamaan itsesi.  Haastan sinut kokeilemaan jotakin uutta lajia, joka edes alitajunnassasi on sinua houkutellut, muttet ole uskaltanut tai saanut aikaiseksi mennä sitä kokeilemaan. Mitä rohkeammin uskallat antautua omalle mielikuvituksellesi, sitä antoisamman ja hauskemman liikuntakokemuksen saat varmasti aikaan. Ja mikäpä olisikaan parempi paikka metsästää uusia ideoita liikkumiseen kuin I Love Me -messut!

Näillä sanoilla haluankin toivottaa sinulle liikunnan riemua, mahtavia messuja sekä rutkasti intoa ja inspiraatiota loppuvuoteesi! Nähdään I Love Me -messuilla!

Janni Hussi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Kauneus ja terveys Terveys