HELSINKI ON SUJUVAN ARJEN KAUPUNKI


Helsingillä on hyvät edellytykset kasvaa aiempaa nopeampaa tahtia. Keskiössä tämän osalta on paitsi suuri asuntotuotannon määrä, myös asumisen hallinta- ja rahoitusmuotojen sekoittaminen. Helsinki on asuntopolitiikallaan pyrkinyt estämään eriarvoistumista jo vuosikymmenien ajan ja pärjännyt kansainvälisessä mittakaavassa hyvin.

Kaikenlaiset asukkaat ja yritykset ovat tervetulleita Helsinkiin. Pyrimme järjestämään kaikille sopivat elinolosuhteet, asunnot ja palvelut. Investointien ja yritysten houkuttelemiseksi on tärkeää, että tarjolla on koulutettua ja osaavaa työvoimaa. Tässä suhteessa kilpailu on kansainvälistä. Erityisesti haluamme Helsinkiin yrityksiä, jotka kehittävät vastuullisia ratkaisuja globaaleihin haasteisiin ja toisaalta yrityksiä, jotka tarjoavat helsinkiläisille parhaat arjen palvelut ja kokemukset.

Helsinki on kehitys- ja innovaatio-orientoitunut kaupunki. Helsinki edistää tällä hetkellä niin puurakentamista, älykkäiden energiaverkkojen käyttöönottoa kuin kohtuuhintaisen asumisen ratkaisujakin. Liikenne on teknologian kehittymisen, jakamistalouden vahvistumisen sekä päästövähennystavoitteiden vuoksi nopeimmin muuttuvia sektoreita. Pyrimme myös kokonaisvaltaisesti toimivan älykkään liikennejärjestelmän edelläkävijäksi. Rakentamisen kehittämistä on jatkettava monella saralla esimerkiksi energiatehokkuudessa ja rakentamisen ratkaisujen elinkaariajattelussa.

Kaupunkilaisten asumismieltymykset moninaistuvat ja erilaiset kotitaloudet kaipaavat erilaisia palveluja. Yhteistä on kuitenkin se, että helppoa ja kestävää liikkumista sekä sujuvaa arkea arvostetaan. Siksi missiomme on olla maailman toimivin kaupunki.

Jan Vapaavuori
Helsingin pormestari

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli