Jalonin näköinen hanke on reilusti, taidokkaasti ja työturvallisesti toteutettu


Sisä-Suomessa vahvan jalansijan saavuttaneen Jalon Rakentajat Oy:n toimitusjohtaja Ville Kettunen antaa rakennushankkeille kasvonsa ja kokemuksensa sekä tiimilleen mielellään saveavat kätensä. Kun pakettiin lisätään läpinäkyvä hinnoittelu, päätöksenteon ketteryys sekä työturvallisuuden maksimointi alkaa menestysresepti selvitä. 

Jalon Rakentajat Oy:n Ville Kettunen keskittyy kiireen keskellä rauhallisesti haastatteluun. On helppo uskoa, että miehen kädenpuristus sinetöi edelleen sopimuksia tarvittaessa samana päivänä, kun asiakas on saapunut ottamaan yrityksen perustasta selvää. ”Ei se urbaanilegenda ole”, alalla monipuolisen ja kattavan kokemuksen kerännyt Kettunen myöntää. 

Sekä rakennuttajapuolella- että pörssiyhtiön leivissä työskennellyt Kettunen sai keskellä yt-neuvotteluiden vetovastuiden tiedustelun Jalonin 30-vuotisesta perheyhtiöstä. Kettusta haaste kiinnosti ja hän onkin tiimeineen saanut Jalonilla aikaan sen, mistä moni raapustaa vain lauseita strategiapaperille. Jalon kasvaa hallitusti ja tuottavasti, mutta ennen kaikkea pitkäjänteisesti. 

”Vastuullista toimintaa ohjaavat arvot ja reilu peli ovat edelleen arvostettuja, kun hintalappu pidetään kilpailukykyisenä. Jalustan pitää olla kunnossa”, mies vahvistaa. ”Emme ahnehdi urakoita vaan yhdessä Jalonin johdossa selvitämme, onko käsillä oleva hanke meidän näköisemme. Jos on, etenemme ja aina täysillä.” 

Työturvallisuuteen panostaminen lisäarvo myös tilaajalle 

Jalonin jalusta käsittää sitoutuneen, ammattitaitoisen henkilöstön ja työturvallisuuteen panostamisen. Jalon Rakentajat Oy voitti hiljattain Itä-Suomen Talonrakennusteollisuuden ja Itä-Suomen Aluehallintoviraston järjestämän työturvallisuuskilpailun pienten ja keskisuurten rakentajien sarjassa. Sekä samalla tuli voitto eniten työturvallisuustasoaan nostaneena yrityksenä viime vuonna. 

”Työmaa pitää laittaa heti kättelyssä kunnolla raiteilleen. Esimerkillä johtaminen on tänä päivänä erityisen tärkeää. Kun minä poimin roskia kohteessa käydessäni niin alkaa tehdä myös työnjohtaja ja sitä myöten jokainen rakennusmies. Pienistä asioista kasvaa isoja turvallisuustekoja”, Kettunen konkretisoi. 

Läpinäkyvyyttä ja sitoutumista 

Tilaajan kanssa suunnittelupöytään istuminen jo tarjouksen suunnitteluvaiheessa kantaa hedelmää. ”Päästään heti toteamaan, mitä kannattaa kohteessa tehdä, ja missä puolestaan voisi järkevästi laadun ja turvallisuuden heikentymättä säästää. Hyvänä esimerkkinä tästä on mm. Padel-hanke Kuopiossa. Tilaajan kanssa yhteistyössä sovittiin tavoitehinta hankkeelle, sekä sovimme myös avoimesti kateosuutemme. Jokainen ymmärtää, että hyvästä, ammattitaitoisesta työstä rakennusyhtiölle maksetaan käypä korvaus. Ylihinnoittelua ei näin tarvitse pelätä.” 

Hankkeen käynnistyessä työporukka sitoutetaan. ”Tiimiytys on tärkeää. Meillä on tutut kaverit töissä, moni on itseni lailla hankkinut kokemusta isoista alan yrityksistä.” 

Sopivasti hiekkaa, vettä ja sementtiä sekoittamalla syntyy kestävää jälkeä. ”Lopputuotteemme ja toimintatapamme tuntuvat purevan kauempanakin. Hyvällä tiimillä saatiin neuvoteltua mm. Mikkeliin Bilteman hanke. Neuvottelu kielenä oli Suomi, Ruotsi ja Englanti ja sopimus saatiin allekirjoitettua neuvotteluiden päätteeksi. Eikä me olla pelätty astua kansainvälisiin neuvottelupöytiin edelleenkään, ”se kuuluu tähän päivään ja parhaillaankin neuvotellaan yhdestä hankkeesta”, Kettunen summaa hyvässä hengessä. 

Lisää mielenkiintoisia hankkeita ollaan luonnollisesti julkistamassa vielä tämän vuoden aikana. Muun muassa Itä-Suomessa Jalonilta on tulossa sijoittajamarkkinaan tarkoitettuja kohteita.

Tutustu tarkemmin: www.jalon.fi 

Jaa tämä artikkeli


Rakentaminen ja infrastruktuuri