IT-yritys näyttää tietä tulevaisuuteen


“Vain valjastetun datan avulla yritykset voivat ylläpitää ja kehittää liiketoimintaansa, ratkaista ongelmia jo ennakolta ja pysyä kilpailussa mukana. Digitalisaatio etenee uusien innovaatioiden, tekoälyn ja suurteholaskennan myötä nyt valtavin harppauksin. Asiantuntijamme ja teknologiamme auttavat yrityksiä pysymään muutoksen vauhdissa mukana”, toteaa HPE:n toimitusjohtaja Mikko Eerola.

HPE:llä on 60 000 työntekijää. Suomessa yritys työllistää noin 130 ammattilaista. Moni toimii osana kansainvälistä tiimiä.

Kolme vuotta sitten Business Operations -harjoittelijana taloon tullut Saara Kuhalainen on edennyt nopeasti vaativiin tehtäviin osaksi Pohjois-Euroopan alueen tiimiä. ”Jaamme tiimin kesken oppeja ja keskustelemme skypessä melkein päivittäin. Fyysinen etäisyys ei ole mikään este”, Kuhalainen valottaa työarkeaan.

Vastuullisuus ja eettiset arvot ovat tärkeä osa yrityskulttuuria

Kansainvälisyyden lisäksi HPE:llä korostuu vahva yrityskulttuuri, jonka tärkeitä osa-alueita ovat aina olleet henkilöstön monimuotoisuus sekä kestävä kehitys. Arvostettu Dow Jones Sustainable Index 2019 -raportti nimesi HPE:n monella osa-alueella teknologia-alan vastuullisimmaksi yritykseksi.

Jokainen työntekijä saa halutessaan tehdä vapaaehtoistyötä työaikana 60 tuntia vuodessa, yksin tai ryhmänä. Syyskuun lopussa yrityksessä vietettiin “Global Day of Service” -päivää, jolloin yli 13 000 työntekijää ympäri maailman teki vapaaehtoistyötä. Espoon toimistolta suunnattiin Nuuksion kansallispuistoon Metsähallituksen organisoimaan vapaaehtoistyöhön.

”Työntekijöiden hyvinvointi maksaa itsensä takaisin.”

Työtä, joka sopii oman elämän ympärille

Yritys kantaa vastuuta työntekijöiden hyvinvoinnista myös teemalla “Work that fits your life”. Uusin etuus on 26 viikon palkallinen vapaa lapsen syntymän tai adoption yhteydessä – sekä naisille että miehille. “Haluamme antaa perheille aikaa tutustua toisiinsa”, perustelee henkilöstöpäällikkö Tarja Seppälä ainutlaatuista yhtymän etua.

Kerran kuussa on “Wellness Friday”, jolloin työt pyritään järjestämään siten, että työpäivän kolme viimeistä tuntia voi käyttää johonkin omaa hyvinvointia lisäävään asiaan tai aktiviteettiin. Eläkeiän lähestyessä HPE tukee työntekijöiden jaksamista osa-aikatyömahdollisuudella.

“Työntekijöiden hyvinvointi maksaa itsensä takaisin. Asiakkaat ensin -asenne on juurtunut syvälle matalassa organisaatiossamme. Kannustamme kaikkia pitämään huolta myös itsestään”, toteaa Seppälä.

”Omalle ikäluokalleni työnantajan vastuullisuus, arvot, mielekäs ja sopivasti kuormittava työ sekä etätyömahdollisuudet ovat tärkeitä kriteereitä työpaikan valinnassa. Täällä ne ovat kohdillaan”, Kuhalainen summaa.

www.hpe.com/fi/en

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Työelämä