IT ja liiketoiminta kulkevat vahvasti käsi kädessä


Digitaalisuus ja automaatio tarkoittavat helpompaa arkea Postin asiakkaille.
IT-ammattilaiselle ne tarkoittavat monipuolisia ja tulevaisuuden teknologioihin pohjautuvia työtehtäviä.

”Kaikki mitä täällä tehdään on isoa ja vaikuttavaa”

Postilla, kuten muuallakin yhteiskunnassa, on meneillään valtava digitaalinen transformaatio. IT-ammattilaisille Posti pystyykin tarjoamaan lähes kaikkia IT-alan töitä aina koodaamisesta, digitaalisten palvelujen kehittämiseen, integraatioihin ja mobiiliteknologioihin. Tavoite on, että jokainen pääsee tekemään sellaisia töitä, joihin oma osaaminen ja kiinnostus sopii.

”Itseäni kiehtoo muutos ja Posti elää muutosta. Meillä on käytössä paljon uusia teknologioita, jopa sellaisia, joita ei muuten Suomen markkinoilla kauheasti ole, ja se tuo mielenkiintoisia oppimismahdollisuuksia. Posti haluaa todella kehittää ja panostaa IT:hen liiketoiminnan osana”, Jonas Hagner vakuuttaa.

”Tämän mittakaavan näköalapaikkoja ei Suomesta kovin montaa löydy”, Marko Honkaharju lisää.

Hagnerilla ja Honkaharjulla on molemmilla pitkä kokemus IT-tehtävistä. Postilla Hagner on työskennellyt puolitoista vuotta ja Honkaharju 13 vuotta. Paketti- ja logistiikkaliiketoiminnassa Hagnerin vastuulla on näi-
hin palveluihin liittyvät IT-järjestelmät sekä niiden kehittäminen. Honkaharju taas on monien eri työtehtävien kautta päätynyt hiljattain Hagnerin tiimiin vastaamaan paketin ratkaisukehityksestä.

”Posti on suuri organisaatio ja täällä on paljon mahdollisuuksia liikkua sisäisesti ja vaihtaa tehtäviä. Omaan tekemiseensä pystyy itse vaikuttamaan ja muokkaamaan omaa työnkuvaansa”, Honkaharju kertoo.

Hagner ja Honkaharju uskovat, että tulevaisuudessa datan merkitys tulee korostumaan entisestään myös Postin liiketoiminnassa. Jo nyt Posti myy keräämäänsä dataa, mutta mahdollisuuksia datan hyödyntämiseen olisi vielä paljon. IT-kehityksessä matka ideasta myytäväksi tuotteeksi on lyhyt ja kuluttajarajapintakin on lähellä. Oikeastaan vain oma aktiivisuus on rajana ja omatoimisuutta halutaan tukea. Datan lisäksi IoT, tekoäly ja käyttäjäkokemus ovat varmasti tulevaisuudessa IT-asiantuntijoiden työpöydillä.

”Koska Posti on iso talo, kaikki mitä täällä tehdään, on isoa ja vaikuttavaa. Meillä on tuhansia sopimusasiakkaita ja jokainen kuluttaja on meidän asiakkaamme. Siksi ratkaisuilla on todella iso vaikutus. Se tekee työn mielenkiintoiseksi”, Honkaharju sanoo.

Posti on jo luonut esimerkiksi omia digitaalisuuteen pohjaavia ekosysteemejä, joista tunnetuin on Smartpost-pakettiautomaatti.

”Hienoa on, että tässä yhdistyvät liiketoimintamallit ja IT. Postilla IT on muutenkin osa liiketoimintaa ja asioita kehitetään yhteistyössä”, Hagner sanoo.

posti avaa vuoteen 2019 mennessä 1000 uutta Smartpost-automaattia. Yhteensä nämä sisältävät 10 000 IoT-lukkoa.

Tutustu lisää https://www.posti.com/ sekä https://next.posti.fi/

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli IT