ISTUTKO RAHASÄKIN PÄÄLLÄ?


Nappaa tästä 8 + 1 vinkkiä datan kaupallistamiseksi 

 

Data on kuin raakaöljy. Käsittelemättömänä kukaan ei saa siitä paljoakaan hyötyä. Ninni Mäkelä antaa vinkit liiketoiminnan kasvattamiseen. 

Tiesitkö, että istut valtavan rahasäkin päällä? Jos yritykselläsi on liiketoimintaa, on sillä myös dataa. Se, kuka käyttää dataa oikein, pitää käsissään menestymisen avaimia. 

Data on nykyisin kaikkien huulilla. Se on muotisana – aivan syystä. Pelkkä data ei kuitenkaan vielä tuo sinulle onnea, ellet osaa käyttää sitä oikein. 

Tässä sinulle suora kysymys: Haluatko tehdä datalla a) enemmän liikevaihtoa, b) säästää kustannuksia, c) unohtaa sen? 

Näistä vinkeistä on sinulle apua riippumatta siitä, mitä vastasit. Joten nappaa ilmainen hyöty ja anna datan auttaa liiketoimintaasi. 

1.Selvitä, mikä on tärkeintä dataa juuri sinun bisneksellesi. Elämme nykyisin datan vedenpaisumuksessa. Sen määrä kasvaa lähes eksponentiaalisesti. Mutta onko kaikki data hyödyllistä? Erota siis jyvät akanoista. Vinkki: asiakkaan käyttäytymisestä kertova data ohjaa yleensä oikeaan suuntaan. 

2. Päivitä asiakasdataasi jatkuvasti. CRM-järjestelmäsi on tasan niin hyvä, kun sieltä saatava tieto. Säästät aikaa, kun et soittele väärille ihmisille. Onhan järjestelmänne tiedot jo tällä vuosikymmenellä? 

3. Asiakasdata kertoo, onko bisneksesi terve. Onko joku asiakas luottoriski? Viekö se paljon aikaasi suhteessa laskutukseen? Asiakasdataa tutkimalla tunnistat ostavat asiakkaasi ja voit hankkia vähemmän riskipitoisia asiakkaita lisää.

4. Tunnista heikkoutesi ja tutki churnia eli poislähteviä asiakkaita. Uusasiakashankinta on jopa kolme kertaa kalliimpaa kuin nykyisten asiakkaiden pito. Selvitä, miksi asiakkaat lähtevät teiltä. 

5. Älä pelkää datan hyötykäyttöä. EU:n sääntely (mm. GDPR ja e-Privacy) saattaa tuntua kaiken kieltävältä. Se ei kuitenkaan ole sitä. Jos olet epävarma, mitä dataa voit käyttää ja miten käytät sitä vastuullisesti esimerkiksi markkinoinnissa, kannattaa kysyä ammattilaiselta. Mutta: älä jätä dataa hyödyntämättä! 

6. Jalosta ja kohdenna dataasi. Kun löydät oikeat kohderyhmät, sinun ei tarvitse huutaa kaikille. Silloin et yritä myydä Tena Ladya opiskelijamiehelle. Oikein jalostetulla datalla pääset keräämään isosta massasta rusinat pullasta, tunnistat ostavat asiakkaasi ja voit hankkia niitä lisää. 

7. Visualisoi data. Excelin perustaulukko on harvoin paras väline datan esittämiselle. Esitä data niin, että tärkeä tieto löytyy sieltä yhdellä vilkaisulla ja aloita tiedolla johtaminen. 

8. Jaa data kaikille, jotka sitä tarvitsevat. Jos tärkeä data on vain toimarin tai dataspesialistin näpeissä, bisneksesi on haavoittuva. Jaa avaintietoja sisäisesti mieluummin liian paljon kuin minimaalisen vähän. 

+1: Älä tuhoa yrityksesi mainetta. Tiedätkö, miksi puhelinmyyjän soitto ottaa usein päähän? Koska harva soitto on datan perusteella kohdennettu. 

Ei-toivottu sähköpostiin kilahtava markkinointiviesti tai puhelinmyyjän soitto ilman kiinnostavaa sisältöä aiheuttaa yritykselle enemmän haittaa kuin hyötyä. 

Sähköpostilla spämmäämisen tai kohdentamattoman telemarkkinoinnin voi helposti korvata fiksuilla ja hyvin suunnitelluilla markkinointitavoilla, jotka eivät tuhoa yrityksesi mainetta vaan parantavat sitä. 

Jos yksikin näistä vinkeistä antoi ajattelemisen aihetta, jutellaan ihmeessä lisää. Autamme sinua tavoittamaan B2B- ja B2C-asiakkaasi juuri oikealla hetkellä. Mahdollistamme sen tarjoamalla yli miljoonan päättäjän tiedot. 

Möyhimme, jalostamme ja rikastamme dataamme koko ajan, jotta se olisi sinun bisnestäsi hyödyttävää. 

Lopeta tehoton Googlessa kroolaaminen ja mene suoraan asiakastietojen alkulähteelle. 

www.profinder.fi

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi Työelämä