IOT:N AVULLA resursseista saa enemmän irti


Ferrometal Oy upotti optiset sensorit ja muut älykkäät mittalaitteet suoraan yritysten prosesseihin. Yrityksen IoT:n avulla kehittämät älykkäät palvelut mahdollistavat tilaus-toimitusketjun täydellisen automatisoinnin. 

FERROMETAL auttaa yrityksiä parantamaan kilpailukykyään IoT:n eli esineiden internetin palveluillaan. Yrityksen toimitusjohtaja Mika Brandtin viesti on selkeä: 

”Automatisoikaa kaikki, jonka voi automatisoida. Silloin resursseista saa eniten irti.” 

Itämeren alueen johtavalle kiinnitys- ja pientarvikkeiden toimittajalle on kehitystyössä ollut tärkeää Lean-maailmasta tutun hukan selättäminen: kaikki turha hävikki ja varastointi on poistettava. 

Brandt korostaa, että Ferrometalin palvelujen avulla yritykset pääsevät lähemmäs hiilineutraaliutta. Tehokas logistiikka säästää ajan lisäksi myös materiaaleja ja energiaa. 

CleverSystem auttaa ennakoimaan 

Pari vuotta sitten kehitetty CleverSystem luo edellytykset yritysten häiriöttömälle toiminnalle. Palvelu vähentää odottelua ja haeskelua, kun se hoitaa tilaukset ja henkilökunta voi keskittyä omaan työhönsä. 

Mika Brandt painottaa palveluratkaisun kaksisuuntaisuutta. Monitoroimalla voidaan tietää mitä tapahtuu ja tavaramääriä ohjata ja hallita käyttöliittymän yli. Se auttaa ennakoimaan toimintaa. 

”Emme vain ota vastaan tilauksia, vaan myös ohjaamme käyttösensoreita eli hallitsemme järjestelmää, joka tilaa tuotteita tarvittaessa aiemmin.” 

Tilauksia voi aikaistaa manuaalisesti, jos tietää esimerkiksi tulevansa poikkeuksellisesti viikonloppuna töihin tai yrityksessä tehdään epätavallisia sarjoja. Monitorointioikeuksilla asiakas voi tehdä sen itse. 

Koronan ja Ukrainan sodan kaltaisina poikkeusaikoina materiaaleista ja komponenteista on paikoitellen pulaa. 

”Tilauksia on pitänyt ennakoida entistä enemmän. Se käy kätevästi monitoroinnin kautta nostamalla tilauspistettä vähän ylemmäs.” 

Kellontarkka järjestelmä 

Ferrometalin omista tilausriveistä tulee nykyään 70 prosenttia automaattisesti. Hyllyjen tarkkailu ja täydennystilaukset ovat mennyttä aikaa, kuten myös inhimilliset virheet. 

”Haluamme toimia mahdollisimman nopeasti ja virheettömästi asiakkaiden puolesta. Älykäs, täysin automatisoitu järjestelmä on kellontarkka”, Brandt kuvailee. 

Hän kertoo, että IoT-maailmassa sensorit kertovat, kun laatikkomäärä vähenee, kappalemäärä pienenee tai pinta laatikoissa laskee. 

Täysin automaattista CleverSystemiä edustaa CleverContainer, joita on esimerkiksi jälleenmyyjäasiakkaiden asennustyömailla. Kun työntekijä hakee kontista tavaroita, tilaus siirtyy automaattisesti Ferrometalille. 

”Lisäksi työnjohto voi halutessaan seurata saldotilannetta vaikkapa kännykältä. IoT on läpinäkyvä systeemi”, Mika Brandt kertoo. 

Hän kannustaa rohkeasti tutkimaan IoT:n mahdollisuuksia tehostaa yrityksen prosesseja ja päästä hiilineutraaliuteen. Clever-järjestelmät on kehitetty työkaluiksi näiden päämäärien saavuttamiseksi. 

Ferrometal Oy

  • perustettu vuonna 1976 
  • osa Würth-konsernia vuodesta 1989 
  • kotipaikka Nurmijärvi 
  • 116 työntekijää 
  • liikevaihto 2021 n. 36,2 milj. euroa (2022 n. 40 milj. euroa) 

Lue lisää: www.ferrometal.fi

Jaa tämä artikkeli


Menestyksen Tekijät