IoT-ratkaisut tuovat Elisan asiakkaiden liiketoimintaan tehokkuutta, lisäarvoa ja ennakoitavuutta


Tietojärjestelmien asiantuntija Elisa näkee, että IoT-ratkaisujen merkitys kasvaa nyt osana yritysten menestystä. Asiakkaille tarjotaan modulaarista ratkaisua, jonka avulla data saadaan helposti osaksi liiketoimintaprosesseja. 

Elisalla on huomattu, että IoT on nopeasti kasvava liiketoiminta-alue, vaikka ratkaisut ovatkin vielä suhteellisen uusia. Asiakkaiden osalta kiinnostus sen käyttömahdollisuuksiin lisääntyy jatkuvasti. 

– Monessa yrityksessä vasta mietitään, mitkä voisivat olla parhaita tapoja saada lisäarvoa IoT:stä. Jo vuonna 2020 yritysasiakkaille toteuttamastamme kyselytutkimuksesta saimme kuitenkin tulokseksi, että kaksi kolmesta yrityksestä piti IoT:tä liiketoiminnalleen tärkeänä tai erittäin tärkeänä, kertoo Taavi Mattila, IoT connectivity solutions -liiketoiminta-alueen Business Lead. 

Elisan tarjoamien ratkaisujen ytimessä on saada aiemmin hankalasti käytettävissä ollut data sujuvasti ja mahdollisimman reaaliaikaisesti osaksi asiakkaan liiketoimintaprosessia. Asiakkaille voidaan tarjota joko kokonaisvaltaista ratkaisua tai asiakkaan tarpeisiin sopivaa osaratkaisua, kuten pelkkää datansiirtoa. 

– Helppouden ja tarkkuuden hakeminen ovat asiakkaille tärkeimpiä motivaatiotekijöitä. Usein halutaan käyttöön tietoa, jota on voitu saada aiemminkin – mutta manuaalisesti. Tyypillisiä tapauksia ovat esimerkiksi vesimittarilukemat tai paikannusdata, Mattila kuvailee. 

Uudet liiketoimintamahdollisuudet ja tietoturva keskiössä 

Tällä hetkellä paljon kysyntää on juuri paikantamisen sekä veden ja olosuhteiden mittaamisen ratkaisuille. Näihin Elisa on tuomassa tänä keväänä uusia palveluja. Mattilan mukaan nämä antavat asiakkaille mahdollisuuksia uusille liiketoimintamalleille. 

– Esimerkiksi vesimittauksessa IoT:n avulla voidaan tehostaa toimintaa, mutta myös tehdä tarkempia analyysejä ja huomata poikkeamat heti. Tämän tiedon avulla voidaan tarjota loppuasiakkaille aivan uudentyyppisiä palveluja. Myös mahdollisuudet ennakoivaan huoltoon ja korjaukseen ovat tärkeitä hyötyjä. 

Elisalla kehitetään aktiivisesti myös IoT:n kasvun myötä yhä tärkeämmäksi nousevia osa-alueita. Esimerkiksi tietoturvaan panostetaan erityisesti. Lisäksi yrityksessä nähdään, että IoT-ratkaisujen tiedonsiirrossa LPWA (eli Low Power Wide Area) -teknologiat tulevat lisääntymään valtavasti ja asiakkaita halutaan palvella tämän osalta mahdollisimman hyvin. Elisa tarjoaa sekä NB-IoT että LTE-M verkon koko Suomessa. 

– Yksi tärkeimmistä työtehtävistämme on kuitenkin myös auttaa asiakkaita ymmärtämään kokonaisuutta ja näkemään IoT:n laajat hyödyt. IoT ei ole pelkästään tulevaisuutta, vaan se tuo konkreettista tehokkuutta, Mattila summaa. 

Lue lisää: yrityksille.elisa.fi/iot

Jaa tämä artikkeli


Teknologia- ja Teollisuusratkaisut